Ik vries meestal overgebleven draadjes of stoofvlees in.
Maar dan wel in siliconen vormpjes.
wel zo makkelijk, maar ook erg handig voor een enkel maaltje, maar ook voor deze heerlijke broodbollen.
Voor dit recept heb ik stoofvlees met speculaas gebruikt.
Maar hachee met de hachee van Maallust 1818 zijn ze ook heerlijk.
Ik had nog ongeveer 500 g over van vorige week.
Ingrediënten:
500 g draadjesvlees
1 pak broodmix
1 ei
sesamzaadjes
Bereiding:
- Laat het geheel afgekoeld is voeg je een ei door het geheel. 1 ei op 500 g.
- schep het in 10 siliconen cakevormpjes.
- Vries de vormpjes in.
- Maakt nu de broodmix volgens het pak klaar.
- Rol het brooddeeg uit.
- Snijd er 10 grote vierkante stukken uit.
- Smeer de plakjes brooddeeg aan 1 kant met eiwit in.
- Leg het bevroren stoofvlees in het midden en vouw deze goed dicht.
- Draai nu de bollen om.
- Maak gaatje aan de bovenkant.
- Smeer de bollen in met eiwit en besprenkel ze met sesamzaad.
- Laat nu de bollen buiten de koelkast 1 uur rusten op een bakplaat met keukenpapier.
- Bak de bollen af volgens de bereidingswijze die op het pak broodmix staat.