Broodje bockworst met koolsalade en mosterddressing

broodje bock

Ingrediënten:
voor 6 broodjes

6 afbakbroodjes
1 ei
sesamzaad
½ witte kool
½ groene paprika
½ ui
paar takjes peterselie
5 lente-uitjes
olijfolie
citroensap
peper
zout

Voor de saus ingrediënten:

2 el mosterd
2 el mayonaise
2 el vloeibare honing
1 el balsamico azijn
2 el olijfolie
peper en zout

Voorbereiding koolsalade:

  • Schaaf de kool heel fijn.
  • Snij de lente – uitjes in dunne ringetjes.
  • Verwijder de zaadlijst uit de groene paprika en snij de helft zeer fijn.
  • Leg 1/3 van de kool, ui en paprika in een schaal.
  • Bestrooi dit met zout.
  • Leg hier de 2e laag op bestrooi dit wederom met zout.
  • Vervolgens doe je hetzelfde met de 3e laag.
  • Kneus de kool door er met beide handen flink door te kneden.
  • Dek de schaal af door er een passend bordje op te zetten.
  • Leg iets zwaars op het bordje.
  • Zet de kool minstens een paar uur (liever een hele dag weg op een koele plaats).
  • Laat de kool in een zeef goed uitlekken, trek de kool los.
  • Maak een vinaigrette van 1 deel citroensap 3 delen olijfolie.
  • Schep de vinaigrette door de kool.
  • Breng op smaak met peper en zout.

image

Worstjes:

Snij de bockworstjes schuin in aan beide kanten.
Giet een scheutje olie in de pan en bak de worstjes.

image

Bereiding honing mosterd saus:

  • Doe azijn samen met olijfolie, honing, mosterd en mayonaise in een kommetje en klop met een garde tot een egaal sausje.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding broodjes:

  • Klop een ei en smeer de bovenkant van de afbakbroodjes in.
  • Strooi hier lekker veel sesamzaadjes op.
  • Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.

image

Serveren:

  • Halveer de broodjes en leg hier een flinke schep salade op.
  • Leg hierop de worst en giet er de saus over.

Succes!

%d bloggers liken dit: