Ingrediënten:
voor 6 broodjes
6 afbakbroodjes
1 ei
sesamzaad
½ witte kool
½ groene paprika
½ ui
paar takjes peterselie
5 lente-uitjes
olijfolie
citroensap
peper
zout
Voor de saus ingrediënten:
2 el mosterd
2 el mayonaise
2 el vloeibare honing
1 el balsamico azijn
2 el olijfolie
peper en zout
Voorbereiding koolsalade:
- Schaaf de kool heel fijn.
- Snij de lente – uitjes in dunne ringetjes.
- Verwijder de zaadlijst uit de groene paprika en snij de helft zeer fijn.
- Leg 1/3 van de kool, ui en paprika in een schaal.
- Bestrooi dit met zout.
- Leg hier de 2e laag op bestrooi dit wederom met zout.
- Vervolgens doe je hetzelfde met de 3e laag.
- Kneus de kool door er met beide handen flink door te kneden.
- Dek de schaal af door er een passend bordje op te zetten.
- Leg iets zwaars op het bordje.
- Zet de kool minstens een paar uur (liever een hele dag weg op een koele plaats).
- Laat de kool in een zeef goed uitlekken, trek de kool los.
- Maak een vinaigrette van 1 deel citroensap 3 delen olijfolie.
- Schep de vinaigrette door de kool.
- Breng op smaak met peper en zout.
Worstjes:
Snij de bockworstjes schuin in aan beide kanten.
Giet een scheutje olie in de pan en bak de worstjes.
Bereiding honing mosterd saus:
- Doe azijn samen met olijfolie, honing, mosterd en mayonaise in een kommetje en klop met een garde tot een egaal sausje.
- Breng op smaak met peper en zout.
Bereiding broodjes:
- Klop een ei en smeer de bovenkant van de afbakbroodjes in.
- Strooi hier lekker veel sesamzaadjes op.
- Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.
Serveren:
- Halveer de broodjes en leg hier een flinke schep salade op.
- Leg hierop de worst en giet er de saus over.
Succes!