Broodje honing ketjap beenham met zuurkool
voor 4 broodjes
Ingrediënten:
500 g zuurkool naturel
1 beenham naturel van ong. 500 g
125 g mini salami’s
4 uien
4 broodjes of bolletjes
ketjap manis
2 teentjes knoflook
1/2 el mosterd
1 tl dille ( liefst verse)
honing
4 el mayonaise
olijfolie
8 cherrytomaatjes
1 tl gemalen komijn
klein beetje bieslook
snufje peper en zout
gefrituurde uitjes
zakje veldsla
Bereiding:
- Meng 1 el honing met 4 el ketjap en 2 uitgeperste knoflook.
- Smeer de beenham in.
- Laat minstens een uurtje intrekken.
- Verwarm de oven voor op 150 c
- Leg de beenham in de oven.
- De beenham is klaar als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 68c.
- Giet om de 10 minuten de saus over de beenham.
- Laat de beenham buiten de oven een half uur rusten.
- Snijd de uien in ringen.
- Snijd de salamiworstjes in kleine plakjes.
- Bak de uien en de salamiplakjes in een pan met een scheutje olijfolie en de komijnpoeder.
- Zodra de uien goudgeel zijn, zet je het gas laag.
- Laat de zuurkool uitlekken en verwarm deze in een koekenpan ( niet aanbakken).
- Maak de saus klaar door 4 el mayonaise, 1 el honing, ½ el mosterd, 1 tl dille en dun gesneden bieslook door elkaar te mengen.
- Snijd de beenham in dunne plakken.
- Leg de sla op de 4 broodjes.
- Verdeel de beenham over de broodjes.
- Leg hier een flinke schep zuurkool op.
- Hier bovenop verdeel je de uien met de salami.
- Giet naar wens de saus er overheen.
- Serveer met gehakte bieslook, een paar gesneden sherry tomaatjes en gefrituurde uitjes voor de krisp.
Succes!
One thought on “Broodje honing ketjap beenham met zuurkool”