Broodje knapperige rollade met bacon en ketjapsaus
Ingrediënten:
voor 4 broodjes
4 broodjes
150 g bacon
rollade half om half (ong. 600 g)
taugé
gefrituurde uitjes
ketjap saus
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Leg de rollade in een vuurvaste ovenschaal en bak deze in (?).
Het is heel bepalend hoe groot de rollade is, ik werk graag met een kerntemperatuurmeter, dan weet ik altijd wanneer de rollade precies goed van binnen is.
Dat is dus tussen de 62 ºC en 65 ºC.
- Ik heb zelf 60 ºC aangehouden omdat de rollade iets rosé mag zij, we gaan hem nog knapperig bakken.
- Ondertussen bak je de bacon krokant en laat je deze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Is de rollade even laten afkoelen.
- Ondertussen maak je de ketjapsaus.
- De rollade in dunne plakken snijden en op een hoog vuur om en om bakken.
- Broodjes snijden.
- De broodjes beleggen met de rollade en bacon.
- Een flinke schep saus erover.
- Bovenop de saus komt taugé ( zoveel je wilt) en de gefrituurde uitjes.
Succes!