Ingrediënten:
voor 4 personen
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
400 g gemengde schone paddenstoelen,
4 takjes peterselie
4 eieren
rucola sla
serranoham 8 plakken
4 harde bolletjes
4 eieren
peper en zout
2 el gehakte pistachenoten
Balsamicosiroop:
1 kopje rode balsamicoazijn
2 el bruine suiker.
Bereiding:
- Giet de balsamico in een steelpannetje en voeg de bruine suiker toe.
- Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag en laat voor de helft inkoken.
- Laat de saus afkoelen.
Bereiding:
- Snipper de sjalotjes.
- Halveer de paddenstoelen, mits ze te groot zijn.
- Pers het knoflook.
- Giet een beetje olijfolie in een pan en bak hierin het knoflook en de sjalotjes glazig.
- Voeg hierbij de paddenstoelen/champignons en bak deze 2 minuten op hoog vuur mee.
- Deksel op de pan en paddenstoelen gaar laten worden.
- Zodra ze gaar zijn gas uitzetten.
- Snij de bolletjes open en leg deze met de binnenkant onder de gril.
- Pocheer 4 eitjes (filmpje).
- Snij de takjes peterselie fijn en meng deze door de paddenstoelen.
Opmaak:
- Beleg de bolletjes aan beide kanten met rucola.
- Hierop per kant 1 plakje serranoham.
- Leg op 1 kant de paddenstoelenmix (evt. met kookring).
- Leg op de andere kant het gepocheerde eitje.
- Serveer met gehakte pistachenoten, balsamicosiroop, en gehakte peterselie. Evt. peper en zout.
Succes!