Broodje paddenstoelentartaar met rucola, gepocheerd eitje en balsamicostroopje

paddenstoelentartaar gif 

Ingrediënten:
voor 4 personen

1 teentje knoflook
2 sjalotjes
400 g gemengde schone paddenstoelen,
4 takjes peterselie
4 eieren
rucola sla
serranoham 8 plakken
4 harde bolletjes
4 eieren
peper en zout
2 el gehakte pistachenoten

paddenstoelen ing - kopie

Balsamicosiroop:

1 kopje rode balsamicoazijn
2 el bruine suiker.

Bereiding:

      • Giet de balsamico in een steelpannetje en voeg de bruine suiker toe.
      • Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag en laat voor de helft inkoken.
      • Laat de saus afkoelen.

Bereiding:

        • Snipper de sjalotjes.
        • Halveer de paddenstoelen, mits ze te groot zijn.
        • Pers het knoflook.
        • Giet een beetje olijfolie in een pan en bak hierin het knoflook en de sjalotjes glazig.
        • Voeg hierbij de paddenstoelen/champignons en bak deze 2 minuten op hoog vuur mee.

paddenstoelen2

        • Deksel op de pan en paddenstoelen gaar laten worden.
        • Zodra ze gaar zijn gas uitzetten.
        • Snij de bolletjes open en leg deze met de binnenkant onder de gril.
        • Pocheer 4 eitjes (filmpje).
        • Snij de takjes peterselie fijn en meng deze door de paddenstoelen.

paddenstoelen1

Opmaak:

          • Beleg de bolletjes aan beide kanten met rucola.
          • Hierop per kant 1 plakje serranoham.
          • Leg op 1 kant de paddenstoelenmix (evt. met kookring).
          • Leg op de andere kant het gepocheerde eitje.
          • Serveer met gehakte pistachenoten, balsamicosiroop, en gehakte peterselie. Evt. peper en zout.

Succes!

paddenstoelentartaar gif

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?