Broodje Swiet Moffo
Ingrediënten voor de beenham:
600 g Beenham
½ potje Moksi marinade van Swiet Moffo ( Toko en bij enkele supermarkten HIER hun site)
2 el bruine suiker
2 teentjes knoflook
1/2 rood pepertje
- Knijp de knoflookteentje uit.
- Verwijder de zaadlijsten van het rode pepertje en snij de helft van het pepertje klein.
- Maak een papje van 1/2 potje Moksi van Swiet Moffo, suiker, uitgeperste knoflooken pepertje.
- Giet het papje in een plastic zak en voeg je beenham toe.
- Lekker door elkaar mengen.
- Zak afsluiten en minstens 12 uur in de koelkast leggen.
Na minstens 12 uur:
- Verwarm de oven voor op 150 c
- Leg de beenham ( zonder plastic) in de oven.
- De beenham is klaar als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 68c.
- Laat de beenham buiten de oven een half uur rusten.
- Ondertussen kan jij de uien in ringen snijden.
- Bak de ringen.
Bereiding saus:
Ingrediënten:
1/2 kopje ketjap manis
1/2 kopje sweet chilisaus
3 el honing
1 of 2 tl Maïzena om te binden
- Chilisaus en de honing in een pannetje verwarmen niet laten koken).
- Vermeng maïzena met de ketjap manis totdat deze geheel is opgenomen en voeg deze bij het papje.
- Snijd de beenham in dunne plakken.
- Snijd 4 broodjes open.
- Hierop leg je de plakken beenham.
- Hierop komen de uiringen en een flinke scheut saus.
Succes!