Broodje Swiet Moffo

 

brbeenBroodje Swiet Moffo

Ingrediënten voor de beenham:

600 g Beenham
½ potje Moksi marinade van Swiet Moffo  ( Toko en bij enkele supermarkten HIER hun site)
2 el bruine suiker
2 teentjes knoflook
1/2 rood pepertje

  • Knijp de knoflookteentje uit.
  • Verwijder de zaadlijsten van het rode pepertje en snij de helft van het pepertje klein.
  • Maak een papje van 1/2 potje Moksi van Swiet Moffo, suiker, uitgeperste knoflooken pepertje.
  • Giet het papje in een plastic zak en voeg je beenham toe.
  • Lekker door elkaar mengen.
  • Zak afsluiten en minstens 12 uur in de koelkast leggen.

IMG_1417

Na minstens 12 uur:

  • Verwarm de oven voor op 150 c
  • Leg de beenham ( zonder plastic) in de oven.
  • De beenham is klaar als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 68c.
  • Laat de beenham buiten de oven een half uur rusten.
  • Ondertussen kan jij de uien in ringen snijden.
  • Bak de ringen.

Bereiding saus:
Ingrediënten:

1/2 kopje ketjap manis
1/2 kopje sweet chilisaus
3 el honing
1 of 2 tl Maïzena om te binden

  • Chilisaus en de honing in een pannetje verwarmen niet laten koken).
  • Vermeng maïzena met de ketjap manis totdat deze geheel is opgenomen en voeg deze bij het papje.
  • Snijd de beenham in dunne plakken.
  • Snijd 4 broodjes open.
  • Hierop leg je de plakken beenham.
  • Hierop komen de uiringen en een flinke scheut saus.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: