Broodjes Bapao met pittig zoete kip

bapoa
Ingrediënten voor 15 middelgrote broodjes

1 ui, in snippers
1 rode peper, verwijder zaadlijst en snij in kleine stukjes
3 teentjes knoflook, geperst
1 stengel sereh
2 tl komijnpoeder
2 tl ketoembar
1 mespuntje kurkuma
300 g kipfilet
200 ml kokosmelk ( of anders room als je niet van kokos houdt)
5 el ketjap manis
2 el bruine suiker of palmsuiker
peper
zout
1 pak brooddeeg ( op plaatje staat eigen merk maar volgende keer doe ik toch liever Koopmans)

img_4450

Bereiding:

  • Bak de uisnippers met het knoflook glazig in een scheutje olie.
  • Bak nu de stukjes kip mee.
  • Zodra de kip iets gaar is voeg je het pepertje, komijnzaad, kurkuma en de ketoembar toe.
  • Bak het geheel 1 minuut mee.
  • Blus af met de room.
  • Breng aan de kook en voeg suiker en ketjap toe.
  • Kneus de  sereh stengel door er een paar keer met de achterkant van je mes op te slaan en voeg deze ook toe.
  • Zet het gas laag en laat het geheel een uurtje pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het geheel afkoelen. ( je kan het mengsel ook een dag van te voren maken)

img_4453

Brood

  • Meng het brooddeeg met de ingrediënten die op het pak staan vermeld en voeg 1 tl suiker toe.
  • Laat het brooddeeg onder een vochtige doek 15 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in 15 stukjes.
  • Druk met je duimen een bakje in het deeg en schep hierin het kip mengsel.
  • Draai de onderkant dicht en leg het bolletje op een bakplaat met de draaikant naar onderen
  • Leg de bolletjes onder een plastic folie met daarover een theedoek, wederom 40 minuten weg op kamertemperatuur om te rijzen.
  • Bedek de bodem van een stoommandje met bakpapier en stoom de broodjes in 16-20 minuten gaar.
  • COMBI-STOOMOVEN 100% stoom 15 minuten

Lekker met chilisaus!

Succes!

%d bloggers liken dit: