Honing mosterd wraps met krokante kip

wrap.
Ingrediënten
voor 4 kleine wraps of 6 grote wraps

2 kipfilets ( 400g)
1 ei
1 eetlepel kipkruiden
3 eetlepels bloem
cornflakes
pijnboompitjes
sla
6 wraps

ing kip

Bereiding:  

  • Snijd de kip in dunne reepjes ( 1,5 cm dik).
  • Haal de kipreepjes door de kruiden.

kip

  • Haal de kipreepjes vervolgens door de bloem.
  • Kluts het ei en plaats het in een diep bord.
  • Plet de cornflakes ( cornflakes in een plastic zak en dan stuk slaan maar niet te klein).
  • Haal de reepjes kip door het ei, en vervolgens door de cornflakes.
  • Goed aandrukken.
  • Frituur de kipreepjes tot ze goudbruin zijn.

Honing-mosterd saus: (het is ook lekker met een BBQ-sausje, knoflooksausje, of whiskysausje)

Ingrediënten:

2 eetlepels mosterd
2 el mayonaise
2 eetlepels vloeibare honing
peper en zout
1 el balsamico azijn
2 el olijfolie

Bereiding:

  • Doe azijn samen met olijfolie, honing, mosterd en mayonaise in een kommetje en klop met een garde tot een egaal sausje.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

  • Leg een beetje sla op de wraps.
  • Leg 2 of 3 kiprepen op de sla.
  • Giet er een dun straaltje saus over.
  • Besprenkel met geroosterde pijnboompitjes.

En rollen maar!

Succes!

voor 4 wraps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: