Ingrediënten
voor 4 kleine wraps of 6 grote wraps
2 kipfilets ( 400g)
1 ei
1 eetlepel kipkruiden
3 eetlepels bloem
cornflakes
pijnboompitjes
sla
6 wraps
Bereiding:
- Snijd de kip in dunne reepjes ( 1,5 cm dik).
- Haal de kipreepjes door de kruiden.
- Haal de kipreepjes vervolgens door de bloem.
- Kluts het ei en plaats het in een diep bord.
- Plet de cornflakes ( cornflakes in een plastic zak en dan stuk slaan maar niet te klein).
- Haal de reepjes kip door het ei, en vervolgens door de cornflakes.
- Goed aandrukken.
- Frituur de kipreepjes tot ze goudbruin zijn.
Honing-mosterd saus: (het is ook lekker met een BBQ-sausje, knoflooksausje, of whiskysausje)
Ingrediënten:
2 eetlepels mosterd
2 el mayonaise
2 eetlepels vloeibare honing
peper en zout
1 el balsamico azijn
2 el olijfolie
Bereiding:
- Doe azijn samen met olijfolie, honing, mosterd en mayonaise in een kommetje en klop met een garde tot een egaal sausje.
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
- Leg een beetje sla op de wraps.
- Leg 2 of 3 kiprepen op de sla.
- Giet er een dun straaltje saus over.
- Besprenkel met geroosterde pijnboompitjes.
En rollen maar!
Succes!
voor 4 wraps