Crostini rosbief met groene baby asperges en balsamicosaus
Ingrediënten:
voor 4 grote crostini’s
2 langwerpige bruine broodjes
4 grote kastanje champignons
200 g gesneden rosbief
1 knoflookteen
20 babyasperges
zout
peper
olijfolie
1 kopje balsamico azijn
2 el bruine suiker
pijnboompitjes
1 lente-ui
Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Giet de balsamico in een steelpannetje en voeg de bruine suiker toe.
- Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag en laat voor de helft inkoken.
- Laat de saus afkoelen.
- Giet olijfolie in een koekenpan en bak hierin een geperst knoflookje.
- Zodra het knoflook glazig is voeg je de gesneden champignons en de asperges toe.
- Even goed 5 min. doorbakken.
- Voeg de laatste min. het gesneden lente-uitje toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het geheel uit de pan en in dezelfde pan rooster je de pijnboompitten.
- Snij de broodjes door.
- Besprenkel de bovenkant met olijfolie.
- Leg de broodjes onder de gril voor een krokante bovenkant.
- Beleg de crostini’s met rosbief en verdeel hierop het champignonmengsel.
- Besprenkel de crostini’s met de saus.
- Serveer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Succes!