Crostini’s rosbief met babya sperges en balsamicosaus.

crostinilogo

Crostini rosbief met groene baby asperges en balsamicosaus

Ingrediënten:
voor 4 grote crostini’s

2 langwerpige bruine broodjes
4 grote kastanje champignons
200 g gesneden rosbief
1 knoflookteen
20 babyasperges
zout
peper
olijfolie
1 kopje balsamico azijn
2 el bruine suiker
pijnboompitjes
1 lente-ui
Parmezaanse kaas

croc1

Bereiding:

    • Giet de balsamico in een steelpannetje en voeg de bruine suiker toe.
    • Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag en laat voor de helft inkoken.
    • Laat de saus afkoelen.
    • Giet olijfolie in een koekenpan en bak hierin een geperst knoflookje.
    • Zodra het knoflook glazig is voeg je de gesneden champignons en de asperges toe.

croc2

    • Even goed 5 min. doorbakken.
    • Voeg de laatste min. het gesneden lente-uitje toe.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Schep het geheel uit de pan en in dezelfde pan rooster je de pijnboompitten.
    • Snij de broodjes door.
    • Besprenkel de bovenkant met olijfolie.
    • Leg de broodjes onder de gril voor een krokante bovenkant.
    • Beleg de crostini’s met rosbief en verdeel hierop het champignonmengsel.
    • Besprenkel de crostini’s met de saus.
    • Serveer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Succes!

croc3

%d bloggers liken dit: