Flammkuchen met shoarmavlees
Ingrediënten:
7 g droge gist (zakje)
300 g bloem
1 tl zout
peper
2 grote uien / 3 kleine
175 ml lauwwarm kraanwater
250 g shoarmavlees
125 ml crème fraîche
100 g geraspte Grana Padano
1 mespunt nootmuskaat
evt. knoflook
Bereiding:
- Meng de gist, bloem en het zout.
- Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in.
- Flink kneden.
- Kneed tot een soepel deeg.
- Leg het deeg in een kom en dek de kom af met een vochtige, schone theedoek.
- Laat het deeg 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Snijd de uien in ringen.
- Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm.
- Meng de crème fraîche met ¾ van de geraspte kaas.
- Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje nootmuskaat.
- Verdeel dit mengsel over het deeg.
- Bedek het deeg gelijkmatig met het shoarmavlees en de ui ringen. ( evt. gehakte knoflook)
- Bestrooi het geheel met de overgebleven geraspte kaas.
- Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.
Succes!