Flammkuchen met shoarmavlees

flammkuchen

Flammkuchen met shoarmavlees

Ingrediënten:

7 g droge gist (zakje)
300 g bloem
1 tl zout
peper
2 grote uien / 3 kleine
175 ml lauwwarm kraanwater
250 g shoarmavlees
125 ml crème fraîche
100 g geraspte Grana Padano
1 mespunt nootmuskaat
evt. knoflook

image

Bereiding:

  • Meng de gist, bloem en het zout.
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in.

image

  • Flink kneden.
  • Kneed tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg in een kom en dek de kom af met een vochtige, schone theedoek.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Snijd de uien in ringen.

image

  • Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm.
  • Meng de crème fraîche met ¾ van de geraspte kaas.
  • Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje nootmuskaat.
  • Verdeel dit mengsel over het deeg.
  • Bedek het deeg gelijkmatig met het shoarmavlees en de ui ringen. ( evt. gehakte knoflook)

oven

  • Bestrooi het geheel met de overgebleven geraspte kaas.
  • Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: