Flammkuchen met shoarmavlees

flammkuchen

Flammkuchen met shoarmavlees

Ingrediënten:

7 g droge gist (zakje)
300 g bloem
1 tl zout
peper
2 grote uien / 3 kleine
175 ml lauwwarm kraanwater
250 g shoarmavlees
125 ml crème fraîche
100 g geraspte Grana Padano
1 mespunt nootmuskaat
evt. knoflook

image

Bereiding:

  • Meng de gist, bloem en het zout.
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in.

image

  • Flink kneden.
  • Kneed tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg in een kom en dek de kom af met een vochtige, schone theedoek.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Snijd de uien in ringen.

image

  • Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm.
  • Meng de crème fraîche met ¾ van de geraspte kaas.
  • Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje nootmuskaat.
  • Verdeel dit mengsel over het deeg.
  • Bedek het deeg gelijkmatig met het shoarmavlees en de ui ringen. ( evt. gehakte knoflook)

oven

  • Bestrooi het geheel met de overgebleven geraspte kaas.
  • Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?