Honing ketjap tilapia met katenspek (BBQ)

Honing ketjap tilapia met katenspek
Honing ketjap tilapia met katenspek (BBQ)
4 personen

Ingrediënten:
Tilapia pennen:

1 zak tilapia diepvries 600 g (6 stuks)
10 el honing
10 el ketjap manis
4 knoflook tenen
snufje peper
12 plakjes katenspek ( 150 g)
4 grote saté pennen
Bereiding:

  • Ontdooi de filets en snijd ze in de lengte door het midden.
  • Meng de honing, ketjap, uitgeperste knoflook tenen en een snufje peper.
  • Laat de filets minimaal 30 minuten in de marinade staan. ( in de koelkast).
  • Rol de filets op en rol het katenspek er omheen.
  • 3 op 1 pen.

sate klaarmaken

Nu kunnen ze lekker op de barbecue.

Voor de saus:

1 ui
2 teentjes knoflook
1,5 el olijfolie
2 tl sambal oelek
8 el ketjap manis
half limoentje
1 el bruine basterdsuiker
1 el maïzena
200 ml water
Bereiding:

  • De ui fijn snipperen.
  • Knoflook uitknijpen.
  • Limoen uitknijpen.
  • Olijfolie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • Voeg nu de sambal en de knoflook toe.
  • Fruit even alles mee.
  • Voeg nu water, ketjap en bruine suiker toe.
  • Alles even aan de kook brengen.
  • Vermeng de maïzena met 2 eetlepels water.
  • Voeg de met water aangemengde maïzena toe, en roer het totdat er een gladde saus is ontstaan die een beetje stroperig is.

Serveer met rijst.

Succes!

1 reactie

  1. Pingback: Broodjes uit de bloempot |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: