Honing ketjap tilapia met katenspek (BBQ)

Honing ketjap tilapia met katenspek
Honing ketjap tilapia met katenspek (BBQ)
4 personen

Ingrediënten:
Tilapia pennen:

1 zak tilapia diepvries 600 g (6 stuks)
10 el honing
10 el ketjap manis
4 knoflook tenen
snufje peper
12 plakjes katenspek ( 150 g)
4 grote saté pennen
Bereiding:

  • Ontdooi de filets en snijd ze in de lengte door het midden.
  • Meng de honing, ketjap, uitgeperste knoflook tenen en een snufje peper.
  • Laat de filets minimaal 30 minuten in de marinade staan. ( in de koelkast).
  • Rol de filets op en rol het katenspek er omheen.
  • 3 op 1 pen.

sate klaarmaken

Nu kunnen ze lekker op de barbecue.

Voor de saus:

1 ui
2 teentjes knoflook
1,5 el olijfolie
2 tl sambal oelek
8 el ketjap manis
half limoentje
1 el bruine basterdsuiker
1 el maïzena
200 ml water
Bereiding:

  • De ui fijn snipperen.
  • Knoflook uitknijpen.
  • Limoen uitknijpen.
  • Olijfolie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • Voeg nu de sambal en de knoflook toe.
  • Fruit even alles mee.
  • Voeg nu water, ketjap en bruine suiker toe.
  • Alles even aan de kook brengen.
  • Vermeng de maïzena met 2 eetlepels water.
  • Voeg de met water aangemengde maïzena toe, en roer het totdat er een gladde saus is ontstaan die een beetje stroperig is.

Serveer met rijst.

Succes!

One thought on “Honing ketjap tilapia met katenspek (BBQ)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: