IJsbergsla wrap met pulled chicken

wrap

IJsbergsla wrap met pulled chicken
voor 8 wraps

Ingrediënten:

4 kipfilets
2 l kippenbouillon
1 ijsbergsla 1 ui

Bereiding:

  • Zet de bouillon op het vuur en leg de kipfilets hierin.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Zet het vuur laag.
  • Pocheer de kipfilets ( tegen de kook aan ) in ongeveer 30 min gaar.
  • Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar.

pulled chicken

Ingrediënten saus:

1 ui
50 ml water
sap van een limoen
4 lente uitjes
1 rode peper
2 el donker bruine basterdsuiker
10 el ketjap manis 1 el gembersiroop
2 el sojasaus
2 teentjes knoflook
2 el sesamolie peper en zout

ingr. pulled chicken

Bereiding:

  • Snipper de ui fijn.
  • Pers de knoflooktenen
  • Verwijder de zaadlijst uit het pepertje en snijd deze zeer fijn.
  • Snij de lente uitjes in ringetjes.
  • Giet een klein beetje olijfolie in een steelpannetje en bak te uitjes en de knoflook glazig.
  • Voeg nu de lente uitjes en het pepertje toe.
  • Bak 2 min. zachtjes mee.

pulled1

  • Voeg het water, het limoensap, bruine suiker, ketjap, sojasaus, sesamolie en de gembersiroop toe.
  • Breng dit op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook.

pulled2

  • Voeg nu de geplukte kip toe.

pulled3

  • Laat het gedurende een half uurtje zachtjes pruttelen.
  • Snij een ui in dunne ringen.
  • Snij voorzichtig de bladeren van de ijsbergsla. (snij eerst de onderkant eraf om de bladeren los ze maken).
  • Vul de bladeren met het mengsel van kip en leg hier nog enkele ringen ui, lente ui op. Voor de liefhebber een scheutje chilisaus.
  • Vouw de wraps dicht.

Succes!

wrap

%d bloggers liken dit: