IJsbergsla wrap met pulled chicken
voor 8 wraps
Ingrediënten:
4 kipfilets
2 l kippenbouillon
1 ijsbergsla 1 ui
Bereiding:
- Zet de bouillon op het vuur en leg de kipfilets hierin.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Zet het vuur laag.
- Pocheer de kipfilets ( tegen de kook aan ) in ongeveer 30 min gaar.
- Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar.
Ingrediënten saus:
1 ui
50 ml water
sap van een limoen
4 lente uitjes
1 rode peper
2 el donker bruine basterdsuiker
10 el ketjap manis 1 el gembersiroop
2 el sojasaus
2 teentjes knoflook
2 el sesamolie peper en zout
Bereiding:
- Snipper de ui fijn.
- Pers de knoflooktenen
- Verwijder de zaadlijst uit het pepertje en snijd deze zeer fijn.
- Snij de lente uitjes in ringetjes.
- Giet een klein beetje olijfolie in een steelpannetje en bak te uitjes en de knoflook glazig.
- Voeg nu de lente uitjes en het pepertje toe.
- Bak 2 min. zachtjes mee.
- Voeg het water, het limoensap, bruine suiker, ketjap, sojasaus, sesamolie en de gembersiroop toe.
- Breng dit op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook.
- Voeg nu de geplukte kip toe.
- Laat het gedurende een half uurtje zachtjes pruttelen.
- Snij een ui in dunne ringen.
- Snij voorzichtig de bladeren van de ijsbergsla. (snij eerst de onderkant eraf om de bladeren los ze maken).
- Vul de bladeren met het mengsel van kip en leg hier nog enkele ringen ui, lente ui op. Voor de liefhebber een scheutje chilisaus.
- Vouw de wraps dicht.
Succes!