Ingrediënten voor 6 Italiaanse bollen:
500 g kleine champignons (bakje à 250 g)
2 schouderkarbonades
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook / of 1 grote, geperst
4 stengels lente-uitjes
2 el mascarpone
2 el geraspte Parmezaanse kaas ( ik heb Grana Padano gebruikt, is niet hetzelfde maar smaakt nagenoeg wel hetzelfde)
50 g boter
5 el bloem
2 el geknipte basilicum
500 ml groentebouillon
peper
zout
scheutje olijfolie
6 Italiaanse bollen
zakje rucola sla
Bereiding:
- Verwijder het bot van de karbonades en snij de karbonades in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een hoge pan en fruit hierin het uitgeperste knoflook en de gesnipperde ui.
- Voeg nu de karbonade toe en bak deze krokant.
- Voeg nu de KLEINE champignons en 2 gesneden lente-uitjes toe en bak deze 5 min. mee.
- Giet hierop de bouillon en het gesneden basilicum.
- Laat het geheel zachtjes 10 min. doorkoken.
- Giet het vlees af, bewaar het vocht.
- Laat de boter in een steelpan smelten.
- Strooi de bloem erdoor en verwarm 2 min. al roerend door.
- Meng de bouillon beetje bij beetje met het mengsel totdat er een gebonden saus ontstaat.
- Voeg nu 2 scheppen mascarpone toe en de Parmezaanse kaas.
- Schep het vlees door de saus.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Snij de Italiaanse bollen door en hol deze uit.
- Leg een paar blaadjes rucola op de onderste helft
- Schep de bollen vol met de ragout.
- Besprenkel de ragout met ringetjes lente-ui en evt. wat Italiaanse kruiden.
Succes!