Italiaanse bol met champignonragout (karbonade/mascarpone/Parmezaan)

Italiaanse ragoutbolgif
Ingrediënten voor 6 Italiaanse bollen:

500 g kleine champignons (bakje à 250 g)
2 schouderkarbonades
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook / of 1 grote, geperst
4 stengels lente-uitjes
2 el mascarpone
2 el geraspte Parmezaanse kaas ( ik heb Grana Padano gebruikt, is niet hetzelfde maar smaakt nagenoeg wel hetzelfde)
50 g boter
5 el bloem
2 el geknipte basilicum
500 ml groentebouillon
peper
zout
scheutje olijfolie
6 Italiaanse bollen
zakje rucola sla
IMG_3168

Bereiding:

  • Verwijder het bot van de karbonades en snij de karbonades in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een hoge pan en fruit hierin het uitgeperste knoflook en de gesnipperde ui.
  • Voeg nu de karbonade toe en bak deze krokant.
  • Voeg nu de KLEINE champignons en 2 gesneden lente-uitjes toe en bak deze 5 min. mee.

IMG_3170

  • Giet hierop de bouillon en het gesneden basilicum.
  • Laat het geheel zachtjes 10 min. doorkoken.
  • Giet het vlees af, bewaar het vocht.

IMG_3172

  • Laat de boter in een steelpan smelten.
  • Strooi de bloem erdoor en verwarm 2 min. al roerend door.

IMG_3174

  • Meng de bouillon beetje bij beetje met het mengsel totdat er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg nu 2 scheppen mascarpone toe en de Parmezaanse kaas.
  • Schep het vlees door de saus.

IMG_3176

  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snij de Italiaanse bollen door en hol deze uit.

IMG_3177

  • Leg een paar blaadjes rucola op de onderste helft
  • Schep de bollen vol met de ragout.
  • Besprenkel de ragout met ringetjes lente-ui en evt. wat Italiaanse kruiden.

Succes!
Italiaanse ragoutbolgif

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?