Italiaanse bol met champignonragout (karbonade/mascarpone/Parmezaan)

Italiaanse ragoutbolgif
Ingrediënten voor 6 Italiaanse bollen:

500 g kleine champignons (bakje à 250 g)
2 schouderkarbonades
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook / of 1 grote, geperst
4 stengels lente-uitjes
2 el mascarpone
2 el geraspte Parmezaanse kaas ( ik heb Grana Padano gebruikt, is niet hetzelfde maar smaakt nagenoeg wel hetzelfde)
50 g boter
5 el bloem
2 el geknipte basilicum
500 ml groentebouillon
peper
zout
scheutje olijfolie
6 Italiaanse bollen
zakje rucola sla
IMG_3168

Bereiding:

  • Verwijder het bot van de karbonades en snij de karbonades in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een hoge pan en fruit hierin het uitgeperste knoflook en de gesnipperde ui.
  • Voeg nu de karbonade toe en bak deze krokant.
  • Voeg nu de KLEINE champignons en 2 gesneden lente-uitjes toe en bak deze 5 min. mee.

IMG_3170

  • Giet hierop de bouillon en het gesneden basilicum.
  • Laat het geheel zachtjes 10 min. doorkoken.
  • Giet het vlees af, bewaar het vocht.

IMG_3172

  • Laat de boter in een steelpan smelten.
  • Strooi de bloem erdoor en verwarm 2 min. al roerend door.

IMG_3174

  • Meng de bouillon beetje bij beetje met het mengsel totdat er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg nu 2 scheppen mascarpone toe en de Parmezaanse kaas.
  • Schep het vlees door de saus.

IMG_3176

  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snij de Italiaanse bollen door en hol deze uit.

IMG_3177

  • Leg een paar blaadjes rucola op de onderste helft
  • Schep de bollen vol met de ragout.
  • Besprenkel de ragout met ringetjes lente-ui en evt. wat Italiaanse kruiden.

Succes!
Italiaanse ragoutbolgif

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: