Italiaanse bol met kip – champignon ragout

italbol2

Ingrediënten:
voor 4 Italiaanse bollen.

350 g kipfilet
1 witte ui
750 ml kippenbouillon
50 ml crème fraîche
gemengde champignons
60 g boter
60 g bloem
1 el mosterd
1 tl kerrie
30 ml witte port
2 el worcestersaus
3 el fijngehakte verse peterselie
bosje bieslook
50 ml crème fraiche
peper
zout
4 grote Italiaanse bollen.

FullSizeRender

Bereiding:

  • Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de kip tot deze gaar is.
  • Gooi de bouillon niet weg maar laat deze afkoelen en vermeng het met de crème fraîche.

k

  • Scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons op laag vuur gaar.

p

  • Giet de champignons af, gooi het vocht niet weg, maar voeg het toe aan bouillon met de crème frache.

-

  • Laat de kip afkoelen en pluk deze ( met de hand of met een vork)
  • Smelt de boter in een pan (geen steelpannetje want er komt nog genoeg ingrediënten bij).
  • Snipper de witte ui en voeg deze samen met de kerriepoeder bij de boter.

a

  • Roer de bloem met een garde door de boter tot dit een glad mengsel vormt.
  • Laat1 minuutje zachtjes pruttelen, blijf roeren.
  • Voeg dan, blijf roeren, beetje bij beetje de bouillon met de crème fraîche en champignonvocht toe.

,

  • Roer dit tot een gladde saus.
  • Voeg de mosterd, worcestersaus, de champignons en de geplukte kip toe.
  • Hak de peterselie en voeg deze ook toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en 30 ml witte port.
  • Snijd de kapjes van 4 Italiaanse bollen.
  • Haal het binnenste van de bollen eruit, zorg wel dat de rand stevig blijft.

o

  • Schep de ragout in de bollen.
  • Serveer met gehakte bieslook en met het dakje erop.

Succes!

Ps. 1 bol is een echte volledige maaltijd, vervang de Italiaanse bollen door kleine bolletjes en het is een lekker tussendoortje of lunch.
Voor 4 kleine bolletjes, halveer onderstaande ingrediënten.

Als de ragout voor je gevoel te vloeibaar is kun je het met allesbinder binden.

%d bloggers liken dit: