Ingrediënten:
voor 4 Italiaanse bollen.
350 g kipfilet
1 witte ui
750 ml kippenbouillon
50 ml crème fraîche
gemengde champignons
60 g boter
60 g bloem
1 el mosterd
1 tl kerrie
30 ml witte port
2 el worcestersaus
3 el fijngehakte verse peterselie
bosje bieslook
50 ml crème fraiche
peper
zout
4 grote Italiaanse bollen.
Bereiding:
- Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de kip tot deze gaar is.
- Gooi de bouillon niet weg maar laat deze afkoelen en vermeng het met de crème fraîche.
- Scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons op laag vuur gaar.
- Giet de champignons af, gooi het vocht niet weg, maar voeg het toe aan bouillon met de crème frache.
- Laat de kip afkoelen en pluk deze ( met de hand of met een vork)
- Smelt de boter in een pan (geen steelpannetje want er komt nog genoeg ingrediënten bij).
- Snipper de witte ui en voeg deze samen met de kerriepoeder bij de boter.
- Roer de bloem met een garde door de boter tot dit een glad mengsel vormt.
- Laat1 minuutje zachtjes pruttelen, blijf roeren.
- Voeg dan, blijf roeren, beetje bij beetje de bouillon met de crème fraîche en champignonvocht toe.
- Roer dit tot een gladde saus.
- Voeg de mosterd, worcestersaus, de champignons en de geplukte kip toe.
- Hak de peterselie en voeg deze ook toe.
- Breng op smaak met peper en zout en 30 ml witte port.
- Snijd de kapjes van 4 Italiaanse bollen.
- Haal het binnenste van de bollen eruit, zorg wel dat de rand stevig blijft.
- Schep de ragout in de bollen.
- Serveer met gehakte bieslook en met het dakje erop.
Succes!
Ps. 1 bol is een echte volledige maaltijd, vervang de Italiaanse bollen door kleine bolletjes en het is een lekker tussendoortje of lunch.
Voor 4 kleine bolletjes, halveer onderstaande ingrediënten.
Als de ragout voor je gevoel te vloeibaar is kun je het met allesbinder binden.