Ingrediënten:
1 rode ui, gesneden
3 tenen knoflook, geperst
1 pastinaak, in blokjes
1 blik tomatenpuree ( 70g)
1 blik tomatenblokjes
3 groentebouillonblokjes
2 tl rozemarijn, blaadjes
2 tl tijm, blaadjes
basilicumblaadjes, handvol
½ bloemkool , in kleine roosjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 blik cannellinibonen ( 310 g), uitgelekt)
100 g Parmezaanse kaas
kopje macaroni
4 el olijfolie
2 el gesneden bieslook
optioneel: 200 g gebakken chorizoworst in plakjes
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een soeppan.
- Fruit hierin de ui en het knoflook.
- Voeg nu de bloemkoolroosjes, de pastinaak en de bleekselderij toe.
- Laat 3 minuten meebakken.
- Schep nu de tomatenpuree door het geheel.
- Bak de puree 2 minuten mee.
- Voeg nu de tijm, rozemarijn,macaroni en de tomatenblokjes toe, inclusief sap.
- Voeg nu 4 blikken water en de bouillonblokjes toe (gebruik blik van tomatenblokjes).
- Breng de soep aan de kook.
- Kook de soep 3 minuten zachtjes.
- Voeg nu de uitgelekte cannellinibonen toe en warm deze 1 minuut mee.
- Roer de kaas en het basilicum door de soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng evt. gebakken plakjes chorizoworst door de soep.
Serveer met geraspte kaas en gesneden bieslook.
Succes!