Pao de Quesijo, Braziliaanse kaasbroodjes glutenvrij

pao-de-queijo2
Pao de Quesijo, de glutenvrije Braziliaanse kaasbroodjes

Ingrediënten voor 18 broodjes:

150 ml melk
150 ml milde olijfolie
1 tl zout
350 g fijn tapiocameel (te koop bij natuurvoedings- en tropische winkels)
200 versgeraspte Parmezaanse kaas
3 middelgrote eieren

verder nodig: een muffinblik, de holletjes dun ingevet met olie

 

Bereiding:

 

  • Verwarm de oven 180 graden.
  • Meng het zout en tapiocameel.
  • Mix in een pan de melk met de olijfolie en breng aan de kook.
  • Voeg nu beetje bij beetje de tapioca – zout en blijf roeren tot het een homogene massa wordt.
  • Laat het deeg nu afkoelen.
  • Voeg nu de eieren toe en mix lekker door tot er een crème – achtige massa ontstaat.
  • Laat iets afkoelen.
  • Voeg nu de geraspte kaas toe.
  • Mix het geheel lekker door.
  • Vet het muffin blik in en verdeel het deeg. 2-3 vol.
  • Bak de Pao de Queijso in 20 minuten goud bruin.
  • COMBI stoomoven 20 minuten/25% vocht/180C

 

Succes!

 

%d bloggers liken dit: