Ingrediënten:
(voor 15 stuks)
500 g bloem
40 g verse gist
10 g zout
50 g margarine
2 tl suiker
± 300 ml lauwwarm water
sesamzaadjes
Vulling:
2 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
450 g rundergehakt
tl kaneel
1 tl djinten gemalen komijn
1 tl ketoembar
blikje tomatenpuree 68 g
2 tl rode tabasco
snufje zout
snufje peper
Bereidingswijze
- Het meel, de gist en de margarine moeten op kamertemperatuur zijn.
- Los de gist op in een klein gedeelte van het lauwwarme water.
- Laat even 5 minuten staan.
- Vermeng het vervolgens met het meel.
- Rest van het water bijvoegen.
- Goed kneden.
- Laat het deeg een uurtje op kamertemperatuur afgedekt rijzen.
In de tussentijd maak je het gehakt klaar.
- Snipper de uien.
- Pers de knoflook.
- Vermeng alle ingrediënten met het gehakt.
- Verdeel het gehakt in 15 gelijke delen en rol er worstjes van ong. 15 cm.
- Leg het gehakt in de koelkast te rusten.
- Weeg het deeg en verdeel het in 15 gelijke stukken.
- Rol deze uit tot een lapje van ca. 12 x 16 cm.
- Leg de worstjes in het midden van de stukken deeg.
- Vouw de zijkanten van het deeg over het worstje en rol het dan op.
- Druk de naden stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
- Strijk de bovenzijde af met losgeklopt ei.
- Bestrooien met sesamzaadjes.
- 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 220°.
Succes!