Pittige worstenbroodjes

pittige-worstenbroodjes2[2]
Ingrediënten:
(voor 15 stuks)
500 g bloem
40 g verse gist
10 g zout
50 g margarine
2 tl suiker
± 300 ml lauwwarm water
sesamzaadjes
 
Vulling:
2 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
450 g rundergehakt
tl kaneel
1 tl djinten gemalen komijn
1 tl ketoembar
blikje tomatenpuree 68 g
2 tl rode tabasco
snufje zout
snufje peper

Bereidingswijze

  • Het meel, de gist en de margarine moeten op kamertemperatuur zijn.
  • Los de gist op in een klein gedeelte van het lauwwarme water.
  • Laat even 5 minuten staan.
  • Vermeng het vervolgens met het meel.
  • Rest van het water bijvoegen.
  • Goed kneden.
  • Laat het deeg een uurtje op kamertemperatuur afgedekt rijzen.

In de tussentijd maak je het gehakt klaar.

  • Snipper de uien.
  • Pers de knoflook.
  • Vermeng alle ingrediënten met het gehakt.
  • Verdeel het gehakt in 15 gelijke delen en rol er worstjes van ong. 15 cm.
  • Leg het gehakt in de koelkast te rusten.
  • Weeg het deeg en verdeel het in 15 gelijke stukken.
  • Rol deze uit tot een lapje van ca. 12 x 16 cm.
  • Leg de worstjes in het midden van de stukken deeg.
  • Vouw de zijkanten van het deeg over het worstje en rol het dan op.
  • Druk de naden stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
  • Strijk de bovenzijde af met losgeklopt ei.
  • Bestrooien met sesamzaadjes.
  • 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 220°.

Succes!

3 Comments

  1. Pingback: pittige worstenbroodjes |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: