Pizza zooltjes.

klaar

Pizza zooltjes
Voor 15 zooltjes

Ingrediënten:

350 g bloem
5 g gist
7 g zout
210 g lauwwarm water
Scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Bloem in een kom.
  • Voeg gist en zout los van elkaar toe ( niet mengen van tevoren).
  • Voeg het water toe en een scheutje olijfolie.
  • Kneed 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Voeg evt. Italiaanse droge kruiden toe.
  • Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt en elastisch is.
  • Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen op kamertemperatuur.

deeg

  • Rol het deeg in een rol en snijd het in 15 plakken.

partjes

  • Bestuif het aanrecht en rol met een deegroller.
  • De vorm wordt nu een soort van zooltje.
  • Nu gaan we de zooltjes beleggen.

 

  • Begin altijd met een heel dun laagje ( flinterdun)

crème fraîche
rode pesto
groene pesto
kruidenkaas.

  • Beleg de zooltjes daarna met:

geroosterde gele paprika’s ( op water)g
geroosterde rode paprika’s ( op water)
olijven
sardientjes in olie
ui ringen
spekblokjes
ham
kappertjes
zalm

  • Ja, zo kan ik wel doorgaan.
  • Gewoon lekker naar je eigen smaak.

van alles

  • Top het geheel altijd wel af met een kaas naar keuze.

bakplaat

  • Bak de zooltjes in 8-10 minuten af in een voorverwarmde oven op 230C°.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?