Pizza zooltjes
Voor 15 zooltjes
Ingrediënten:
350 g bloem
5 g gist
7 g zout
210 g lauwwarm water
Scheutje olijfolie
Bereiding:
- Bloem in een kom.
- Voeg gist en zout los van elkaar toe ( niet mengen van tevoren).
- Voeg het water toe en een scheutje olijfolie.
- Kneed 10 minuten tot een soepel deeg.
- Voeg evt. Italiaanse droge kruiden toe.
- Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt en elastisch is.
- Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen op kamertemperatuur.
- Rol het deeg in een rol en snijd het in 15 plakken.
- Bestuif het aanrecht en rol met een deegroller.
- De vorm wordt nu een soort van zooltje.
- Nu gaan we de zooltjes beleggen.
- Begin altijd met een heel dun laagje ( flinterdun)
crème fraîche
rode pesto
groene pesto
kruidenkaas.
- Beleg de zooltjes daarna met:
geroosterde gele paprika’s ( op water)g
geroosterde rode paprika’s ( op water)
olijven
sardientjes in olie
ui ringen
spekblokjes
ham
kappertjes
zalm
- Ja, zo kan ik wel doorgaan.
- Gewoon lekker naar je eigen smaak.
- Top het geheel altijd wel af met een kaas naar keuze.
- Bak de zooltjes in 8-10 minuten af in een voorverwarmde oven op 230C°.
Succes!