Pulled pork wrap met mango coleslaw

pulled pork

Pulled pork wrap met mango coleslaw
Het lijkt heel veel werk maar dat is totaal niet het geval.
Het vergt alleen wat tijd.
Begin wel met de voorbereidingen een dag van te voren.
Zowel het vlees de saus en de coleslaw.
De volgende dag hoef je eigenlijk niets te doen.

Ingrediënten:
Voor de rub/marinade:
 
1,5 kilo procureur ( laat het vlees inbinden door de slager)
1 el zout
1 el suiker
1 el bruine suiker
1 el gemalen komijn ( djintan)
1 el chilipoeder
1 el zwarte peper
½ el cayennepeper
2 el paprikapoeder

Bereiding vlees:

  • Wrijf het vlees in en laat 12 uur marineren ( in de koelkast)

vlees met rub   ingerubt

Ingrediënten saus:

1 ui
100 ml water
sap van een 1/2 limoen
1 el mosterd
2 el balsamicoazijn
2 el donkere basterdsuiker
8 el curry (uit de fles)
2 el worcestershiresaus
1 1/2 tl paprikapoeder
peper en zout
5 cl calvados

Bereiding saus:

  • Snipper de ui.
  • Flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Fruit hierin de uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg nu het water, bruine suiker, currysaus, azijn, citroensap, mosterd, worcestershiresaus, paprikapoeder en de calvados toe.
  • Breng alles op smaak met peper en zout.
  • Laat het geheel een half uurtje pruttelen.
  • Laat de saus nu afkoelen in de koelkast.

Ingrediënten voor de coleslaw:

  • 1 witte kool in dunne reepjes
  • Winterwortel julienne gesneden
  • 3 el mayonaise
  • 3 el Turkse yoghurt
  • ¼ mango in reepjes gesneden
  • 1 el balsamico azijn
  • Peper en zout
  • Meng de mayonaise, yoghurt en de azijn
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Meng de kool, wortels en de Mango
  • Meng dit alles door elkaar en laat een dag afgedekt in de koelkast staan.

De volgende dag:

  • Verwarm de oven op 120°C.
  • Leg het vlees in een oven geschikte schaal.
  • Giet de saus over het vlees.
  • Zet het vlees met een deksel in de oven en laat het 3 uur garen op 120°C.
  • Zet daarna de oven op 150°C en laat nog 2,5 uur garen.
  • Het vlees is klaar als hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 88°C.

in oven

  • Is dat het geval, zet dan de oven uit en laat het vlees onder een deksel nog een half uurtje rusten.
  • Na een halfuurtje rusten trek je met 2 vorken het vlees uit elkaar.
  • Als dit niet soepel gaat is hij waarschijnlijk wel gaar maar nog niet helemaal. Het is de bedoeling dat je het vlees tot draadjes kan trekken.
  • Dus weer de oven in.
  • Net zo lang totdat je het vlees echt uit elkaar kan trekken.

plukvlees

  • Is dit het geval dan giet je de saus af (bewaar de saus)
  • Verwijder de touwtjes van het vlees en trek het vlees uit elkaar.
  • Warm de saus op en voeg 10 el ketchup toe.
  • Laat de saus een beetje inkoken totdat hij wat dikker is.

Serveren:

  • Smeer een laagje saus op de wrap.
  • Beleg de wrap met coleslaw en de pulled pork.
  • Strak oprollen.

Genieten!

Tip: snijd de wraps schuin door het midden, steek er een prikker in en serveer deze op een mooie schaal.
Leuk voor een feestje.

2 Comments

  1. Pingback: Pulled pork wrap met mango coleslaw |

  2. Pingback: Ik kan niet meer zonder!! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: