Sloppy Joe
voor 4 volle broodjes
Ingrediënten:
500 g half-om-half gehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode puntpaprika, in ringen
2 knoflooktenen, fijngehakt
2 el tomatenpuree
250 g tomatenblokjes op sap
120 ml piri piri saus of bbq saus
2 el worcestershire sauce
2 el donkere basterdsuiker
1 rood pepertje dun gesneden
1/2 tl chilipoeder
50 ml calvados ( is te koop in kleine kookflesjes)
zout en peper
broodjes
- Fruit de ui en paprika in een grote pan met een beetje olie aan.
- Zodra alles een beetje zacht geworden is, voeg je de knoflook en de peper toe.
- Bak alles ong. 3 minuten mee.
- Voeg nu het gehakt toe en rul deze gaar.
- Voeg dan de tomatenpuree, Worcestershire sauce, chilipoeder en de basterdsuiker toe.
- Goed door elkaar heen mengen.
- Voeg de tomatenblokjes, barbecuesaus/piri piri, calvados en de gesneden peper toe en breng op smaak met peper en zout.
- Laat de saus zeker een uurtje op laag vuur sudderen, zodat het meeste vocht verdampt.
- Het lekkerste is eigenlijk als je de saus 1 dag van te voren maakt.
- Snij 4 broodjes open en vul ze met lekker veel saus.
Succes!