Smørrebrød
Ingrediënten:
voor 6 broodjes
6 dunne plakken roggebrood of speltbrood ( het lekkerste is zuurdesem)
300 g rosbief in dunne plakken
1 tl gehakte peterselie
1 tl basilicum
1 tl tijmblaadjes
1 tl kappertjes
1 kleine augurk
1 ¼ ui
bloem
water
frituurolie
Bereiding:
- Snipper ¼ uitje, de augurk de kappertjes fijn.
- Meng dit door de mayonaise.
- Hak de peterselie en basilicum fijn en voeg deze samen met de tijmblaadjes toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de ui in ringen en haal deze eerst door het water en dan door de bloem. De
- Frituur ze enkele minuten tot ze goudbruin zijn. (180C)
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg de rosbief op het brood en doe hier een flinke schep saus op.
- Leg de uienringen op de saus.
- Serveer met een paar kappertjes en tuinkers.
Succes!