Smørrebrød met rosbief en gefrituurde uien

 

smorre3

Smørrebrød

Ingrediënten:
voor 6 broodjes

6 dunne plakken roggebrood of speltbrood ( het lekkerste is zuurdesem)
300 g rosbief in dunne plakken
1 tl gehakte peterselie
1 tl basilicum
1 tl tijmblaadjes
1 tl kappertjes
1 kleine augurk
1 ¼ ui
bloem
water
frituurolie
image

Bereiding:

  • Snipper ¼ uitje, de augurk de kappertjes fijn.
  • Meng dit door de mayonaise.
  • Hak de peterselie en basilicum fijn en voeg deze samen met de tijmblaadjes toe.

image

  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de ui in ringen en haal deze eerst door het water en dan door de bloem. De
  • Frituur ze enkele minuten tot ze goudbruin zijn. (180C)
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Leg de rosbief op het brood en doe hier een flinke schep saus op.
  • Leg de uienringen op de saus.
  • Serveer met een paar kappertjes en tuinkers.

Succes!

smorre3

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?