Smørrebrød met rosbief en gefrituurde uien

 

smorre3

Smørrebrød

Ingrediënten:
voor 6 broodjes

6 dunne plakken roggebrood of speltbrood ( het lekkerste is zuurdesem)
300 g rosbief in dunne plakken
1 tl gehakte peterselie
1 tl basilicum
1 tl tijmblaadjes
1 tl kappertjes
1 kleine augurk
1 ¼ ui
bloem
water
frituurolie
image

Bereiding:

  • Snipper ¼ uitje, de augurk de kappertjes fijn.
  • Meng dit door de mayonaise.
  • Hak de peterselie en basilicum fijn en voeg deze samen met de tijmblaadjes toe.

image

  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de ui in ringen en haal deze eerst door het water en dan door de bloem. De
  • Frituur ze enkele minuten tot ze goudbruin zijn. (180C)
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Leg de rosbief op het brood en doe hier een flinke schep saus op.
  • Leg de uienringen op de saus.
  • Serveer met een paar kappertjes en tuinkers.

Succes!

smorre3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: