Snert met draadjesvlees en droge worst

snert1

Ingrediënten:

2 preien, in grove ringen
2 uien, in stukken
1 knolselderij, in blokjes
1 winterwortel, in blokjes
2 tenen knoflook, geperst
500 g groene spliterwten, geweld
500 g schouderkarbonade
500 g runder riblappen
10 kleine aardappels
3 laurierblaadjes
2 stengels bleekselderij
1 tl gemalen komijn
3 kruidnagels
3 jeneverbessen
6 groente bouillonblokjes
2 l water
zout
zwarte peper
1 droge worst

ing. snert

Bereiding:

  • Wel de erwten een paar uur of de dag van te voren.
  • Snijd de riblappen in blokjes.
  • Giet een klein scheutje olijfolie in de pan en schroei de blokjes aan alle kanten dicht.
  • Giet nu 1 l water erbij en 2 bouillonblokjes.
  • Breng weer aan de kook, zet zacht, deksel op de pan en doorlaten pruttelen totdat het vlees uiteen valt.
  • Breng met 2 liter water en 4 bouillonblokjes de gewelde spliterwten aan de kook in een grote pan.
  • Was en snij alle groenten.
  • Voeg nu alle gesneden groenten en de schouderkarbonades bij de soep.
  • Kruidnagels, jeneverbessen, komijn en laurier toevoegen.
  • Lekker door laten pruttelen. ( op laag vuur laat niet aanbranden). Evt. plaatje eronder.
  • Als de erwten uit elkaar vallen haal je de karbonades en de laurier eruit.
  • Met een staafmixer pureer je de soep tot een glad geheel.
  • Snijd de aardappels in kleine plakjes en voeg deze erbij.
  • Lekker door laten pruttelen totdat de aardappels gaar zijn.
  • Haal het vlees van het bot ( schouderkarbonades) en snijd deze in kleine stukjes ( dobbelsteentje).
  • Inmiddels zullen de blokjes riblap ook wel klaar zijn.
  • Giet de ribblokjes af en voeg deze bij de soep.
  • Nog even door laten pruttelen.
  • Snij een droge worst in kleine plakjes en bak deze even aan in een pan.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Serveer met een paar plakjes droge worst op de soep en roggebrood met spek.
  • Erwtensoep is eigenlijk de volgende dag het lekkerste.

Succes!

%d bloggers liken dit: