Ingrediënten:
1 grote gerookte makreel
3 dl melk
3 preien in dunne ringen
zout
peper
3 eieren
1 ei voor insmeren
250 ml crème fraîche
200 g Munster kaas
1 el mosterd
2 el worcester saus
2 bosuitjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 takjes dille
taartvorm Ǿ 26 cm
2 rollen bladerdeeg.
Bereiding:
- Makreel schoonmaken en het visvlees in dunne reepjes snijden.
- Makreel 20 min in de melk laten weken, daarna uit laten lekken.
- Scheutje olie in een pan en hierin de bosuitjes, de preiringen en het gesnipperde sjalotje 15 minuten zachtjes bakken.
- Na 15 minuten voeg je de worcester saus en de mosterd toe.
- Het geheel nog even door laten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng nu de munster, crème fraîche, 3 eieren en dille met een staafmixer of in een blender.
- Giet het mengsel over in een kom en meng hier de preiringen/bosuitjes/sjalotje door.
- Vet de taartvorm in met boter en beleg deze met de rol bladerdeeg.( laat 1-2 cm overlappen)
- Prik gaatjes in de bodem.
- Giet het mengsel in de taartvorm.
- Snij een rond uit ter grote van de taartvorm en leg deze op de saus.
- Smeer de randen in met ei en vouw de randen naar binnen.
- In het midden van de pie prik je een gaatje van ong. 1 cm.
- Smeer de pie in met ei.
- Zet de pie 25 min. in de oven
- COMBI-STOOMOVEN 25% vocht 180 °C 25 min.
Succes!