Stoof peertjes in bladerdeeg met noten en chocolade

stoofpeertjes gif

Ingrediënten:
voor 4 personen

Ingrediënten voor de stoofpeertjes:

8 kleine stoofpeertjes Gieser Wildeman
500 ml glühwein
1 sinaasappel
30 g bruine suiker
1 vanillestokje ( merg)
3 kruidnagels
1 steranijs
1 kaneelstokje
rode levensmiddelen kleurstof
50 g witte chocolade
50 g walnoten
2 el honing
100 g kristalsuiker
2 el bessen rode of blauwe ( mag uit diepvries)
8 plakjes bladerdeeg
poedersuiker
1 ei

Bereiding:

  • Schil de stoofpeertjes dun, laat het steeltje zitten.
  • Haal aan de onderkant voorzichtig het klokhuis eruit.
  • Het klokhuis blijft natuurlijk zitten omdat het de bovenkant nog vastzit.
  • Snij met een scherp mesje door de buitenkant van de peer om de bovenkant los te krijgen. ( probeer de snede zo smal mogelijk te houden).

p1         p2

  • Schil de sinaasappel.
  • Vermeng de glühwein met de helft van de schil en het sap van de sinaasappel.
  • Voeg de peertjes, kruidnagels, bruine suiker, kaneelstokje, steranijs en vanillemerg toe en breng aan de kook.
  • Evt. rode levensmiddelenkleurstof toevoegen.

p3

  • Het gas laag zetten en 1 uur door laten pruttelen.
  • Giet de peertjes af maar bewaar 200 ml sap.
  • Laat de peertjes goed uitlekken en afkoelen.
  • Hak de nootjes en de witte chocolade fijn.
  • Vermeng deze met de honing.
  • Vul de peertjes met het mengsel.

p8

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Haal nu pas het bladerdeeg uit de diepvries.( verwerk het bladerdeeg als deze nog iets is bevroren, dit werkt een stuk prettiger).

p7

  • Smeer de plakjes in met een geklutst eitje.
  • Snij dunne reepjes van het bladerdeeg ong. ½ cm.
  • Draai deze om de peertjes, begin aan de onderkant.
  • Laat de plakjes iets overlappen.
  • Smeer de peertjes in met ei en bak ze in 20 minuten goudbruin.

p6

Stroopje:

  • Vermeng 200 ml sap met 100 g suiker en breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel tot de helft indampen.
  • Laten afkoelen.

Serveren:

 

    • Serveer 2 peertjes per persoon.
    • Giet een paar druppels van de stroop op een bordje en leg daar de peertjes in.
    • Maak het geheel af met een paar bessen en poedersuiker.

Succes!

#stoofpeertjes #nagerecht

%d bloggers liken dit: