Ingrediënten voor 4 personen:
100 g pistache noten
100 g basterdsuiker
schil kleine citroen
1 ei
8 plakjes filodeeg
4 peren Conference / Doyenne du Comice of Verdi, dus geen stoofperen.
handje vol rood fruit ingevroren. Bv crandberry’s/ blauwe bessen/ bramen
100 g gehakte amandelen
poedersuiker
Bereiding:
- Mix in een blender eerst de pistachenoten.
- Voeg hierbij het basterdsuiker en het eigeel ( bewaar eiwit).
- Rasp de schil van de citroen en voeg deze toe.
- Schep hierdoor 50 g gehakte amandelen.
- Verwarm de oven voor op 200 ̊C
- Schil de peren en laat het steeltje zitten.
- Hol de peer aan de onderkant uit met een appelboor ong. 2 cmØ.
- Haal de filodeeg uit de diepvries en leg deze onder iets natte theedoek.
- Vul de peer op met 1/3 pistache deeg, druk aan
- 1/3 rode vruchten.
- En sluit af met 1/3 pistache deeg.
- Smeer de peer in met eiwit.
- Vorm 1 plakje filodeeg over de peer heen.
- Smeer wederom de filodeeg in met eiwit en vorm 2e filoplakje om de peer.
- Smeer filodeeg weer in en strooi de rest van de amandelschaafsel over de peer.
- 15 minuten op 200 ̊C
- Combi-stoomoven: 190 ̊C/25% stoom
Succes