Gevulde peertjes met spijs van pistache en rode vruchtjes

peertjes
Ingrediënten voor 4 personen:

100 g pistache noten
100 g basterdsuiker
schil kleine citroen
1 ei
8 plakjes filodeeg
4 peren Conference / Doyenne du Comice of Verdi, dus geen stoofperen.
handje vol rood fruit ingevroren. Bv crandberry’s/ blauwe bessen/ bramen
100 g gehakte amandelen
poedersuiker

img_4431

Bereiding:

  • Mix in een blender eerst de pistachenoten.
  • Voeg hierbij het basterdsuiker en het eigeel ( bewaar eiwit).
  • Rasp de schil van de citroen en voeg deze toe.
  • Schep hierdoor 50 g gehakte amandelen.

img_4432

  • Verwarm de oven voor op 200 ̊C
  • Schil de peren en laat het steeltje zitten.
  • Hol de peer aan de onderkant uit met een appelboor ong. 2 cmØ.

img_4433

  • Haal de filodeeg uit de diepvries en leg deze onder iets natte theedoek.
  • Vul de peer op met 1/3 pistache deeg, druk aan
  • 1/3 rode vruchten.
  • En sluit af met 1/3 pistache deeg.
  • Smeer de peer in met eiwit.
  • Vorm 1 plakje filodeeg over de peer heen.
  • Smeer wederom de filodeeg in met eiwit en vorm 2e filoplakje om de peer.
  • Smeer filodeeg weer in en strooi de rest van de amandelschaafsel over de peer.
  • 15 minuten op 200 ̊C
  • Combi-stoomoven: 190 ̊C/25% stoom

Succes

 

peertjes

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?