Hemelse modder
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 eieren
3 el suiker
125 ml slagroom
100 g pure chocolade
1 halve citroen.
4 vruchtjes
Bereiding:
- Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie.
- Splits de eieren.
- Eigeel kloppen samen met 1 el suiker tot een romige massa.
- Maak een kom goed vetvrij ( bv. met een halve citroen).
- Klop het eiwit met een snufje zout stijf.
- Als het eiwit begint stijf te worden, voeg je beetje bij beetje de resterende suiker toe.
- Nu goed door blijven kloppen tot er een glanzende massa ontstaat met pieken.
- Meng nu de gesmolten chocolade beetje bij beetje door het eigeel. Voorzuchtig anders gaat het eiwit stollen.
- Spatel nu het geheel voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Let op spatelen niet mixen.
- Klop nu de slagroom stijf en spatel ¾ deel door de mousse.
- Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat dit minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
- Serveer met de resterende slagroom, geraspte chocolade en de vruchtjes.
Succes!