Kwarkpudding met blauwe bessen en een vleugje munt

blau1

Kwarkpudding met blauwe bessen

Ingrediënten
voor 4 personen

500 g blauwe bessen uit diepvries
50 ml heet water
½ uitgeperste limoen
150 g witte basterdsuiker
125 ml slagroom
400 g kwark
4 blaadjes mint
klein beetje kokosrasp, poedersuiker mag ook
fruit om te garneren
4 glaasjes

a
Bereiding:

  • Laat de blauwe bessen ontdooien.
  • Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water.
  • Pureer de blauwe bessen met het limoensap
  • Knijp de gelatine goed uit en los deze op in het hete water.
  • Pureer deze met de blauwe bessen.
  • Klop de slagroom stijf.

image

  • Voeg de suiker toe.
  • En beetje slagroom overscheppen voor de garnering.
  • Roer hier met een spatel de kwark doorheen.
  • Verdeel de slagroom met kwark over 5 bakjes.
  • Verdeel nu de blauwe bessenpuree over de bakjes als voorbeeld.

blauwe bessen tekening

  • Neem nu de 4 glaasjes en begin schep voorzichtig laagje voor laagje in de glaasjes.
  • Ik heb zelf wegwerpspuitzakken gebruikt.

image

  • Toefje slagroom op de bovenkant.
  • 2 uurtjes op laten stijven in de koelkast.
  • Serveer met blaadje munt en fruit.
  • Bestrooien het geheel met kokosrasp.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?