Kwarkpudding met blauwe bessen
Ingrediënten
voor 4 personen
500 g blauwe bessen uit diepvries
50 ml heet water
½ uitgeperste limoen
150 g witte basterdsuiker
125 ml slagroom
400 g kwark
4 blaadjes mint
klein beetje kokosrasp, poedersuiker mag ook
fruit om te garneren
4 glaasjes
- Laat de blauwe bessen ontdooien.
- Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water.
- Pureer de blauwe bessen met het limoensap
- Knijp de gelatine goed uit en los deze op in het hete water.
- Pureer deze met de blauwe bessen.
- Klop de slagroom stijf.
- Voeg de suiker toe.
- En beetje slagroom overscheppen voor de garnering.
- Roer hier met een spatel de kwark doorheen.
- Verdeel de slagroom met kwark over 5 bakjes.
- Verdeel nu de blauwe bessenpuree over de bakjes als voorbeeld.
- Neem nu de 4 glaasjes en begin schep voorzichtig laagje voor laagje in de glaasjes.
- Ik heb zelf wegwerpspuitzakken gebruikt.
- Toefje slagroom op de bovenkant.
- 2 uurtjes op laten stijven in de koelkast.
- Serveer met blaadje munt en fruit.
- Bestrooien het geheel met kokosrasp.
Succes!