Kwarkpudding met blauwe bessen en een vleugje munt

blau1

Kwarkpudding met blauwe bessen

Ingrediënten
voor 4 personen

500 g blauwe bessen uit diepvries
50 ml heet water
½ uitgeperste limoen
150 g witte basterdsuiker
125 ml slagroom
400 g kwark
4 blaadjes mint
klein beetje kokosrasp, poedersuiker mag ook
fruit om te garneren
4 glaasjes

a
Bereiding:

  • Laat de blauwe bessen ontdooien.
  • Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water.
  • Pureer de blauwe bessen met het limoensap
  • Knijp de gelatine goed uit en los deze op in het hete water.
  • Pureer deze met de blauwe bessen.
  • Klop de slagroom stijf.

image

  • Voeg de suiker toe.
  • En beetje slagroom overscheppen voor de garnering.
  • Roer hier met een spatel de kwark doorheen.
  • Verdeel de slagroom met kwark over 5 bakjes.
  • Verdeel nu de blauwe bessenpuree over de bakjes als voorbeeld.

blauwe bessen tekening

  • Neem nu de 4 glaasjes en begin schep voorzichtig laagje voor laagje in de glaasjes.
  • Ik heb zelf wegwerpspuitzakken gebruikt.

image

  • Toefje slagroom op de bovenkant.
  • 2 uurtjes op laten stijven in de koelkast.
  • Serveer met blaadje munt en fruit.
  • Bestrooien het geheel met kokosrasp.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: