Kwarkpudding (taartje) met blauwe bessen, ananas en aardbeien

kwarkgebak
Blauwe bessenlaag:
Ingrediënten:
 
150 g blauwe bessen
1 gelatine blaadje
3 el water

Bereiding:

  • In een kom met koud water 1 blaadje gelatine laten weken (5 minuten).
  • Pureer met een staafmixer de blauwe bessen.
  • Zeef de blauwe bessen ( aandrukken met bolle kant van een lepel).
  • 3 el water verwarmen in een pannetje.
  • Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
  • Even af laten koelen.
  • Roer het water met de gelatine door de bessensap.
  • Vul de siliconenmalletjes ( voor muffins) met het sap 1 cm.
  • Zet het geheel in de diepvries
  • Zodra deze laag bevroren is begin je aan de volgende laag.

siliconen

Aardbeienlaag:
Ingrediënten:
 
200 gram aardbeien
20 ml slagroom
1 gelatine blaadje
 

  • In een kom met koud water 1 blaadje gelatine laten weken (5 minuten).
  • Pureer met een staafmixer de aardbeien.
  • 20 ml ongeklopte slagroom verwarmen in een pannetje.
  • Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
  • Even af laten koelen.
  • Roer de room met de gelatine door het aardbeiensap.
  • Inmiddels zal het blauwe bessensap in de vriezer wel hard zijn.
  • Zo ja, giet dan de aardbeienpuree in de malletjes.
  • Zet wederom in de diepvries.
  • Zodra deze laag bevroren is begin je aan de volgende laag.

Kwarklaag:
Ingrediënten:

4 el melk
100 g basterdsuiker
125 ml slagroom
6 blaadjes gelatine
250 g kwark
350 g blauwe bessen

  • In een kom met koud water 6 blaadjes gelatine laten weken (5 minuten).
  • Roer in een kom de kwark en suiker door elkaar.
  • 4 El melk verwarmen in een pannetje.
  • Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
  • Even af laten koelen.
  • Roer de melk met de gelatine door de kwark.
  • In een andere kom klop je de slagroom stijf.
  • Roer de slagroom met de blauwe bessen luchtig door de kwark.
  • Schep de kwark in de siliconenmalletjes.
  • Dek af met plasticfolie.
  • Laat het geheel 3 uur in de koelkast opstijven.

Tip: je kunt het geheel ook weer in de diepvries zetten, dan heb je altijd iets lekkers bij de koffie.

Garnering:
Leg een ananasschijfje op een bordje
Stort hier het gebakje op en garneer het geheel met een paar blauwe bessen en baadje mint.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?