Blauwe bessenlaag:
Ingrediënten:
150 g blauwe bessen
1 gelatine blaadje
3 el water
Bereiding:
- In een kom met koud water 1 blaadje gelatine laten weken (5 minuten).
- Pureer met een staafmixer de blauwe bessen.
- Zeef de blauwe bessen ( aandrukken met bolle kant van een lepel).
- 3 el water verwarmen in een pannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
- Even af laten koelen.
- Roer het water met de gelatine door de bessensap.
- Vul de siliconenmalletjes ( voor muffins) met het sap 1 cm.
- Zet het geheel in de diepvries
- Zodra deze laag bevroren is begin je aan de volgende laag.
Aardbeienlaag:
Ingrediënten:
200 gram aardbeien
20 ml slagroom
1 gelatine blaadje
- In een kom met koud water 1 blaadje gelatine laten weken (5 minuten).
- Pureer met een staafmixer de aardbeien.
- 20 ml ongeklopte slagroom verwarmen in een pannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
- Even af laten koelen.
- Roer de room met de gelatine door het aardbeiensap.
- Inmiddels zal het blauwe bessensap in de vriezer wel hard zijn.
- Zo ja, giet dan de aardbeienpuree in de malletjes.
- Zet wederom in de diepvries.
- Zodra deze laag bevroren is begin je aan de volgende laag.
Kwarklaag:
Ingrediënten:
4 el melk
100 g basterdsuiker
125 ml slagroom
6 blaadjes gelatine
250 g kwark
350 g blauwe bessen
- In een kom met koud water 6 blaadjes gelatine laten weken (5 minuten).
- Roer in een kom de kwark en suiker door elkaar.
- 4 El melk verwarmen in een pannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
- Even af laten koelen.
- Roer de melk met de gelatine door de kwark.
- In een andere kom klop je de slagroom stijf.
- Roer de slagroom met de blauwe bessen luchtig door de kwark.
- Schep de kwark in de siliconenmalletjes.
- Dek af met plasticfolie.
- Laat het geheel 3 uur in de koelkast opstijven.
Tip: je kunt het geheel ook weer in de diepvries zetten, dan heb je altijd iets lekkers bij de koffie.
Garnering:
Leg een ananasschijfje op een bordje
Stort hier het gebakje op en garneer het geheel met een paar blauwe bessen en baadje mint.
Succes!