Kwarkpudding (taartje) met blauwe bessen, ananas en aardbeien

kwarkgebak
Blauwe bessenlaag:
Ingrediënten:
 
150 g blauwe bessen
1 gelatine blaadje
3 el water

Bereiding:

  • In een kom met koud water 1 blaadje gelatine laten weken (5 minuten).
  • Pureer met een staafmixer de blauwe bessen.
  • Zeef de blauwe bessen ( aandrukken met bolle kant van een lepel).
  • 3 el water verwarmen in een pannetje.
  • Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
  • Even af laten koelen.
  • Roer het water met de gelatine door de bessensap.
  • Vul de siliconenmalletjes ( voor muffins) met het sap 1 cm.
  • Zet het geheel in de diepvries
  • Zodra deze laag bevroren is begin je aan de volgende laag.

siliconen

Aardbeienlaag:
Ingrediënten:
 
200 gram aardbeien
20 ml slagroom
1 gelatine blaadje
 

  • In een kom met koud water 1 blaadje gelatine laten weken (5 minuten).
  • Pureer met een staafmixer de aardbeien.
  • 20 ml ongeklopte slagroom verwarmen in een pannetje.
  • Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
  • Even af laten koelen.
  • Roer de room met de gelatine door het aardbeiensap.
  • Inmiddels zal het blauwe bessensap in de vriezer wel hard zijn.
  • Zo ja, giet dan de aardbeienpuree in de malletjes.
  • Zet wederom in de diepvries.
  • Zodra deze laag bevroren is begin je aan de volgende laag.

Kwarklaag:
Ingrediënten:

4 el melk
100 g basterdsuiker
125 ml slagroom
6 blaadjes gelatine
250 g kwark
350 g blauwe bessen

  • In een kom met koud water 6 blaadjes gelatine laten weken (5 minuten).
  • Roer in een kom de kwark en suiker door elkaar.
  • 4 El melk verwarmen in een pannetje.
  • Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine hierin op.
  • Even af laten koelen.
  • Roer de melk met de gelatine door de kwark.
  • In een andere kom klop je de slagroom stijf.
  • Roer de slagroom met de blauwe bessen luchtig door de kwark.
  • Schep de kwark in de siliconenmalletjes.
  • Dek af met plasticfolie.
  • Laat het geheel 3 uur in de koelkast opstijven.

Tip: je kunt het geheel ook weer in de diepvries zetten, dan heb je altijd iets lekkers bij de koffie.

Garnering:
Leg een ananasschijfje op een bordje
Stort hier het gebakje op en garneer het geheel met een paar blauwe bessen en baadje mint.

Succes!

1 reactie

  1. Pingback: Kwarkpudding (gebakje) met blauwe bessen, ananas en aardbeien |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: