Nettarine con cioccolato di Enrico


(oftewel gewoon een heerlijk warm toetje met nectarines en warme chocolade)

voor 4 personen

Ingrediënten:

4 nectarines ( niet te rijp)
3 el bruine suiker
4 takjes mint
4 framboosjes
schenk chocolade
4 Amaretti koekjes te koop soms bij de lidl maar in ieder geval bij de italiaanse speciaalzaak. ( geen paniek 4 bastogne koekjes mag ook).

Bereiding:

  • Was de nectarines
  • Haal de pitten uit de nectarines.
  • Snijd de nectarines in partjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Klein klontje roomboter in de pan.
  • Voeg nu de bruine suiker toe en 2 eetlepels water.
  • Laat het even op zacht pitje stroperig worden.
  • Voeg nu de nectarines toe en laat dit ongeveer 3 minuten meebakken, blijf erbij zorg dat het niet aanbrand dus steeds met houten spatel omscheppen.
  • De nectarines moeten bite blijven behouden en heel blijven.
  • Nectarines uit de pan verdelen over 4 bordjes.
  • Giet hierover de chocolade.
  • Blaadje mint en framboosje erop.
  • Als laatste verkruimel je de koekjes over het bord.

COMBI-STOOMOVENBEREIDING:

 

  • Verwarm de oven op 130 ºC
  • Was de nectarines
  • Haal de pitten uit de nectarines.
  • Snijd de nectarines in partjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Leg de nectarines in een stoommandje en bestrooi de nectarines met een beetje bruine suiker, voeg nu geen water toe!
  • 130ºC/ veel stoom/10 minuten

En…….. buon appetito!!

1 reactie

  1. Pingback: Naar Asti Italië met Sacla. | Smulboks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: