(oftewel gewoon een heerlijk warm toetje met nectarines en warme chocolade)
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 nectarines ( niet te rijp)
3 el bruine suiker
4 takjes mint
4 framboosjes
schenk chocolade
4 Amaretti koekjes te koop soms bij de lidl maar in ieder geval bij de italiaanse speciaalzaak. ( geen paniek 4 bastogne koekjes mag ook).
Bereiding:
- Was de nectarines
- Haal de pitten uit de nectarines.
- Snijd de nectarines in partjes van ongeveer 2 cm dik.
- Klein klontje roomboter in de pan.
- Voeg nu de bruine suiker toe en 2 eetlepels water.
- Laat het even op zacht pitje stroperig worden.
- Voeg nu de nectarines toe en laat dit ongeveer 3 minuten meebakken, blijf erbij zorg dat het niet aanbrand dus steeds met houten spatel omscheppen.
- De nectarines moeten bite blijven behouden en heel blijven.
- Nectarines uit de pan verdelen over 4 bordjes.
- Giet hierover de chocolade.
- Blaadje mint en framboosje erop.
- Als laatste verkruimel je de koekjes over het bord.
COMBI-STOOMOVENBEREIDING:
- Verwarm de oven op 130 ºC
- Was de nectarines
- Haal de pitten uit de nectarines.
- Snijd de nectarines in partjes van ongeveer 2 cm dik.
- Leg de nectarines in een stoommandje en bestrooi de nectarines met een beetje bruine suiker, voeg nu geen water toe!
- 130ºC/ veel stoom/10 minuten
En…….. buon appetito!!