Nettarine con cioccolato di Enrico


(oftewel gewoon een heerlijk warm toetje met nectarines en warme chocolade)

voor 4 personen

Ingrediënten:

4 nectarines ( niet te rijp)
3 el bruine suiker
4 takjes mint
4 framboosjes
schenk chocolade
4 Amaretti koekjes te koop soms bij de lidl maar in ieder geval bij de italiaanse speciaalzaak. ( geen paniek 4 bastogne koekjes mag ook).

Bereiding:

  • Was de nectarines
  • Haal de pitten uit de nectarines.
  • Snijd de nectarines in partjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Klein klontje roomboter in de pan.
  • Voeg nu de bruine suiker toe en 2 eetlepels water.
  • Laat het even op zacht pitje stroperig worden.
  • Voeg nu de nectarines toe en laat dit ongeveer 3 minuten meebakken, blijf erbij zorg dat het niet aanbrand dus steeds met houten spatel omscheppen.
  • De nectarines moeten bite blijven behouden en heel blijven.
  • Nectarines uit de pan verdelen over 4 bordjes.
  • Giet hierover de chocolade.
  • Blaadje mint en framboosje erop.
  • Als laatste verkruimel je de koekjes over het bord.

COMBI-STOOMOVENBEREIDING:

 

  • Verwarm de oven op 130 ºC
  • Was de nectarines
  • Haal de pitten uit de nectarines.
  • Snijd de nectarines in partjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Leg de nectarines in een stoommandje en bestrooi de nectarines met een beetje bruine suiker, voeg nu geen water toe!
  • 130ºC/ veel stoom/10 minuten

En…….. buon appetito!!

One thought on “Nettarine con cioccolato di Enrico

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: