Paas-pannacotta’s met advocaat eitje

paaspannacotta gif

Ingrediënten voor 6 paas-pannacotta’s

500 ml slagroom 5 blaadjes gelatine 40 gr suiker 1 reep witte chocolade
½ blaadje gelatine 1 vanillestokje
chocoladesaus
10 pistache noten
125 ml advocaat
½ kopje advocaat
1 tl maanzaadjes

Bereiding:

  • Week ½ blaadje gelatine in koud water.
  • Breng 1 kopje advocaat tegen de kook aan.
  • Meng het halve blaadje gelatine erdoor.
  • Laat iets afkoelen en giet deze vervolgens in ronde ijsblokhouder.
  • Zet in de vriezer.

IMG_3088

Voor de pannacotta:

    • Laat de gelatine weken in koud water.
    • Warm de slagroom met de suiker in een steelpannetje, niet koken.
    • Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
    • Voeg het merg bij de room.
    • Voeg ook het overgebleven vanillestokje bij de room.
    • Zodra het mengsel kookt en alle suiker is opgelost haal je de pan van het vuur.
    • Laat 5 gelatineblaadjes weken in koud water
    • Verwijder het vanillestokje.
    • Knijp 4 gelatineblaadjes uit en meng dit met een garde door de room.
    • Giet 125 ml room in een ander pannetje en laat hierin de witte chocolade oplossen.
    • Voeg de advocaat bij de overgebleven room en breng weer tegen de kook aan.
    • Voeg nu het overgebleven gelatineblaadje door de room/advocaat.

IMG_3095

    • Giet de pannacotta-room in 6 siliconen vormpjes (vol).
    • Giet de pannacotta-room/wittechocolade in 6 siliconenvormpjes 2 cm hoog.
    • Dek de vormpjes met plastic af.
    • Laat het geheel afkoelen en zet 2 uur in de vriezer.

IMG_3098

Serveren:

    • Zet de pannacotta’s 1 ½ van tevoren in elkaar.
    • Druk de pannacotta’s uit de vorm.
    • Giet hierover een dun laagje chocoladesaus.
    • Leg het witte chocolade-pannacotta rondje erboven op.
    • Leg hierop het advocaat bolletje.
    • Besprenkel met een paar maanzaadjes en gehakte pistachenoten.
    • Laat het geheel ontdooien ( na 1 ½ uur ontdooid)

Succes!

IMG_3103

%d bloggers liken dit: