Pepernoten spijs pudding

pepernoten-spijspuddinggif

Pepernoten/spijs pudding

Ingrediënten:
500 ml melk
25 ml room
20 g suiker
1 vanillestokje
2 stuks steranijs
2 kardemom zaden
6 blaadjes kleurloze gelatine
100 g pepernoten
100 g spijs

Voor de garnering:

1 reep melkchocolade
handjevol pepernoten
25 g spijs
25 roomboter
25 g poedersuiker

Bereiding:

    • Breng een halve liter melk aan de kook met de suiker, de spijs, twee stuks steranijs en twee kardemom zaden.
    • Schraap het vanillemerg uit het stokje en roer die door de melk incl. het vanillestokje.
    • Laat alles lekker intrekken met het deksel op de pan ( laag vuur).
    • Haal het vanillestokje, de kardemom zaadjes en de anijs uit de melk.
    • Laat zes blaadjes gelatine weken in koud water.
    • Knijp de gelatine uit en los deze op in de melk.
    • Zet de melk koud weg.
    • Op het moment dat de melk bijna gaat geleren, giet je de room erdoorheen.
    • Snij  100 g spijs in kleine stukjes.
    • Roer de pepernoten en de stukjes spijs door de melk en giet deze in een vorm.
    • Laat het geheel zeker 3 uur opstijven in de koelkast.

Garnering: ( na 3 uur)

image3  image2

      • Meng 25g poedersuiker, 25 g. roomboter en 25 g spijs.
      • Met een spuitzak, spuit je een toefje op de platte kant van een pepernoot.
      • Dakje erop.
      • Smelt de chocolade au bain marie, en druk de helft van de pepernootjes erin.
      • Leg ze op een keukenpapiertje in de koelkast.
      • Stort de pudding.
      • Giet de overgebleven chocolade over de pudding.
      • Leg hierop de gevulde pepernoten.
      • Evt. nog met pepernotenrasp de onderkant van de pudding opsieren.

pepernoten1

 

Succes!

%d bloggers liken dit: