Ingrediënten voor 4 personen:
250g rood fruit ingevroren (in mijn recept blauwe bessen)
6 gelatineblaadjes
250 g slagroom ( ongeklopt)
paar blaadjes mint
handje vol rood vers fruit (in mijn recept aalbessen)
140 g suiker
eiwit van 2 eieren
2 druppels citroensap
Bereiding:
- Ontdooi 90% van het fruit en pureer dit met een staafmixer.
- Leg de overige 10% weer in de diepvries.
- Laat 100 g suiker gedurende 5 min. met wat water koken, tot een klein beetje van de suiker in een glas koud water een bolletje vormt.
- Klop het eiwit met een mespuntje suiker en 2 druppels citroensap tot een dikke massa.
- Voeg nu de rest van de suiker toe.
- Klop nog even door en giet dan beetje bij beetje de gekookte suikermassa toe
- Zet de mousse 10 min. in de koelkast om te koelen.
- Week in een kom koud water de gelatine.
- Breng de helft van het ontdooide fruit aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg er de uitgelekte gelatineblaadjes aan toe.
- Los de gelatineblaadjes op in het fruit.
- Voeg de rest van het gepureerde fruit toe.
- laten afkoelen
- Schep de mousse voorzichtig door het gepureerde fruit.
- Haal de overgebleven 10% van het fruit uit de diepvries en verdeel deze over 4 glaasjes.
- Schep hierop de room.
- Plaats de glaasjes 3 uur in de koelkast.
- Serveer met rood fruit en een paar blaadjes munt.
Succes!