Warme notenappeltjes met vanillesaus en ijs

appels3

Warme notenappeltjes met vanillesaus en ijs
4 personen

Ingrediënten:

2 lekkere lichtzure appels
2 tl kaneel
zakje elitehaver ( mix van rozijnen en noten) 200 g
100 g witte basterdsuiker
5 el honing
4 el calvados ( evt. 1tl rum essence)
poedersuiker of kokosrasp
4 bolletjes ijs

Bereiding:

  • Spoel de appels goed af
  • Snijd de appels door het midden.
  • Schep de appel met een theelepel of een meloenboortje maar zorg dat de buitenkant stevig blijft.

appel uitboren

  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd het in kleine blokjes ( 1cm) of gebruik de bolletjes.
  • Meng de appelblokjes met de basterdsuiker, honing, kaneel en calvados.
  • Haal uit het zakje elitehaver alle rozijnen.
  • Hak de overgebleven noten fijn.
  • Schep nu alles lekker door elkaar.

onderkant appel

  • Snij nu een klein stukje uit de onderkant van de appel ( anders gaat hij wankelen).
  • Vul nu de appels.
  • Giet nog een beetje honing over de appels.
  • Plaats de appels in een ovenschaal en bak ze 40 minuten op 160°C.

Maak ondertussen de vanillesaus.

Nou dat doen we even heel makkelijk.

50 ml vanillevla
2 el honing
snufje kaneel
1 el calvados
Gewoon lekker door elkaar heen mengen.
Opmaak:

  • Pak nu een mooi bordje en giet daar een laagje saus op.
  • Leg in het midden de warme appel.
  • Bestrooi de appel met kokosrasp of poedersuiker.
  • En een heerlijk bolletje ijs naar keuze.

Succes!

 

One thought on “Warme notenappeltjes met vanillesaus en ijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: