Warme notenappeltjes met vanillesaus en ijs
4 personen
Ingrediënten:
2 lekkere lichtzure appels
2 tl kaneel
zakje elitehaver ( mix van rozijnen en noten) 200 g
100 g witte basterdsuiker
5 el honing
4 el calvados ( evt. 1tl rum essence)
poedersuiker of kokosrasp
4 bolletjes ijs
Bereiding:
- Spoel de appels goed af
- Snijd de appels door het midden.
- Schep de appel met een theelepel of een meloenboortje maar zorg dat de buitenkant stevig blijft.
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd het in kleine blokjes ( 1cm) of gebruik de bolletjes.
- Meng de appelblokjes met de basterdsuiker, honing, kaneel en calvados.
- Haal uit het zakje elitehaver alle rozijnen.
- Hak de overgebleven noten fijn.
- Schep nu alles lekker door elkaar.
- Snij nu een klein stukje uit de onderkant van de appel ( anders gaat hij wankelen).
- Vul nu de appels.
- Giet nog een beetje honing over de appels.
- Plaats de appels in een ovenschaal en bak ze 40 minuten op 160°C.
Maak ondertussen de vanillesaus.
Nou dat doen we even heel makkelijk.
50 ml vanillevla
2 el honing
snufje kaneel
1 el calvados
Gewoon lekker door elkaar heen mengen.
Opmaak:
- Pak nu een mooi bordje en giet daar een laagje saus op.
- Leg in het midden de warme appel.
- Bestrooi de appel met kokosrasp of poedersuiker.
- En een heerlijk bolletje ijs naar keuze.
Succes!