Warme notenappeltjes met vanillesaus en ijs

appels3

Warme notenappeltjes met vanillesaus en ijs
4 personen

Ingrediënten:

2 lekkere lichtzure appels
2 tl kaneel
zakje elitehaver ( mix van rozijnen en noten) 200 g
100 g witte basterdsuiker
5 el honing
4 el calvados ( evt. 1tl rum essence)
poedersuiker of kokosrasp
4 bolletjes ijs

Bereiding:

  • Spoel de appels goed af
  • Snijd de appels door het midden.
  • Schep de appel met een theelepel of een meloenboortje maar zorg dat de buitenkant stevig blijft.

appel uitboren

  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd het in kleine blokjes ( 1cm) of gebruik de bolletjes.
  • Meng de appelblokjes met de basterdsuiker, honing, kaneel en calvados.
  • Haal uit het zakje elitehaver alle rozijnen.
  • Hak de overgebleven noten fijn.
  • Schep nu alles lekker door elkaar.

onderkant appel

  • Snij nu een klein stukje uit de onderkant van de appel ( anders gaat hij wankelen).
  • Vul nu de appels.
  • Giet nog een beetje honing over de appels.
  • Plaats de appels in een ovenschaal en bak ze 40 minuten op 160°C.

Maak ondertussen de vanillesaus.

Nou dat doen we even heel makkelijk.

50 ml vanillevla
2 el honing
snufje kaneel
1 el calvados
Gewoon lekker door elkaar heen mengen.
Opmaak:

  • Pak nu een mooi bordje en giet daar een laagje saus op.
  • Leg in het midden de warme appel.
  • Bestrooi de appel met kokosrasp of poedersuiker.
  • En een heerlijk bolletje ijs naar keuze.

Succes!

 

1 reactie

  1. Pingback: Ja, dan kan het ineens wel |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: