Ingrediënten:
Pannacotta:
500 ml slagroom (bekertje à 250 ml)
1 vanillestokje
50 g suiker
4 blaadjes witte gelatine
Aardbeiengelei:
20 ml slagroom
300 g aardbeien
4 el suiker
1 gelatineblaadje
Mangogelei:
2 rijpe mango’s
20 ml slagroom
2 el citroensap
1 gelatineblaadje
Serveren: muntblaadjes en slagroom
Bereiding:
- Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan.
- Snijd de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open.
- Schraap het merg eruit en voeg toe aan de room.
- Voeg het overgebleven stokje ook toe. ( deze kan je er later weer uithalen)
- Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer tot deze is opgelost.
- Houd 15 min. de room tegen de kook.
- Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room.
- Roer totdat de gelatine is opgelost.
- Leg nu de 4 glaasjes schuin neer als voorbeeld.
- Verdeel de vanilleroom over de vormpjes.
- Zet de glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast.
Aardbeiengelei:
- Was de aardbeien.
- Pureer de aardbeien met een staafmixer. ( houd 4 apart)
- Verwarm de aardbeien in een steelpannetje ( tegen de kook)
- Voeg 4 el suiker toe.
- Week ondertussen 1 gelatine blaadje 5 min. in koud water.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de aardbeien.
- Roer totdat de gelatine is opgelost.
- Laat het geheel flink afkoelen (lauw)
- Giet de aardbeiengelei in 2 glaasjes (recht op).
- Zet de glaasjes weer een uurtje in de koelkast.
Mangogelei:
Maak de mangogelei op dezelfde wijze als de aardbeiengelei. ( let op wel 1 verschil)
- je voegt geen suiker toe maar 2 el citroensap.
- Bewaar ook een paar blokjes mango.
- Zodra deze gelei is afgekoeld, giet je deze in de overige 2 glaasjes.
- Zoals je op het plaatje kan zien, had ik nog een beetje aardbeiengelei over.
- Deze heb ik over de mangogelei gegoten.
- Serveren met een lekkere dot slagroom, muntblaadjes, aardbeien en mangoblokjes.
Succes!