Zomerse panna cotta.

pangoed

Ingrediënten:

Pannacotta:

500 ml slagroom (bekertje à 250 ml)
1 vanillestokje
50 g suiker
4 blaadjes witte gelatine

Aardbeiengelei:

20 ml slagroom
300 g aardbeien
4 el suiker
1 gelatineblaadje

Mangogelei:

2 rijpe mango’s
20 ml slagroom
2 el citroensap
1 gelatineblaadje

Serveren: muntblaadjes en slagroom

Bereiding:

  • Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan.
  • Snijd de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open.
  • Schraap het merg eruit en voeg toe aan de room.
  • Voeg het overgebleven stokje ook toe. ( deze kan je er later weer uithalen)
  • Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer tot deze is opgelost.
  • Houd 15 min. de room tegen de kook.
  • Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room.
  • Roer totdat de gelatine is opgelost.
  • Leg nu de 4 glaasjes schuin neer als voorbeeld.

pannacotta glaasjes

  • Verdeel de vanilleroom over de vormpjes.
  • Zet de glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast.

Aardbeiengelei:

  • Was de aardbeien.
  • Pureer de aardbeien met een staafmixer. ( houd 4 apart)
  • Verwarm de aardbeien in een steelpannetje ( tegen de kook)
  • Voeg 4 el suiker toe.
  • Week ondertussen 1 gelatine blaadje 5 min. in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de aardbeien.
  • Roer totdat de gelatine is opgelost.
  • Laat het geheel flink afkoelen (lauw)
  • Giet de aardbeiengelei in 2 glaasjes (recht op).
  • Zet de glaasjes weer een uurtje in de koelkast.

Mangogelei:

Maak de mangogelei op dezelfde wijze als de aardbeiengelei. ( let op wel 1 verschil)

  • je voegt geen suiker toe maar 2 el citroensap.
  • Bewaar ook een paar blokjes mango.
  • Zodra deze gelei is afgekoeld, giet je deze in de overige 2 glaasjes.
  • Zoals je op het plaatje kan zien, had ik nog een beetje aardbeiengelei over.
  • Deze heb ik over de mangogelei gegoten.
  • Serveren met een lekkere dot slagroom, muntblaadjes, aardbeien en mangoblokjes.

Succes!

%d bloggers liken dit: