Herfstdecoratie van marsepein

Marsepein eikeltjes

  • Voeg klein druppeltje groene kleurstof toe aan de marsepein.
  • Draai kegeltjes van de marsepein.
  • Leg de kegeltjes even te rusten.
  • Smelt de donkere chocolade au bain-marie.
  • Druk de kegeltjes 1/3 in de chocolade.
  • Nu kan je ze zo laten maar je kan ze ook nog in gehakte pistachenoten drukken voor mooier resultaat.
  • een steeltje erin prikken van bv. malus appeltje of kers.

Paddenstoel:

  • Maak een kegeltje van witte marsepein.
  • Druk deze in de hals van een bierflesje.
  • Druk de bolling goed aan, maar zorg dat deze wel een ronde vorm blijft behouden.
  • Maak het steeltje recht.
  • Prik een saté prikker in de onderkant van de steel.
  • Schilder de bovenkant van de hoed dun in met rode kleurstof en sprenkel er gelijk daarna witte suikerpareltjes op.
  • Laat drogen.

Herfstblad:

  • Meng 4 kleuren marsepein, geel, bruin, donkergroen en licht groen.
  • Maak hiervan dunne slierten.
  • Draai deze door elkaar heen en vorm hiervan een bal.
  • Maak hiervan weer lange sliert en draai de marsepein weer.
  • Meng de kleuren door elkaar maar zorg wel dat ze niet te veel in elkaar doorlopen.
  • Rol de marsepein tussen 2 plastic papiertjes dun ong. 2 mm.
  • Leg hierop een eikenblad en snij de vorm uit.
  • Druk de nerven in de marsepein.

Kastanjes:

  • Maak een balletje van witte marsepein.
  • Snij hier een kwart uit.
  • Spits het kwart op een prikker.
  • Plak op de buitenkant groene van marsepein.
  • kleur de buitenkant donkergroen.
  • Maak van het kwart marsepein bolletje een balletje en verf deze roodbruin.
  • Snij het bolletje door de midden en druk deze tegen de holling aan.

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?