Marsepein eikeltjes
- Voeg klein druppeltje groene kleurstof toe aan de marsepein.
- Draai kegeltjes van de marsepein.
- Leg de kegeltjes even te rusten.
- Smelt de donkere chocolade au bain-marie.
- Druk de kegeltjes 1/3 in de chocolade.
- Nu kan je ze zo laten maar je kan ze ook nog in gehakte pistachenoten drukken voor mooier resultaat.
- een steeltje erin prikken van bv. malus appeltje of kers.
Paddenstoel:
- Maak een kegeltje van witte marsepein.
- Druk deze in de hals van een bierflesje.
- Druk de bolling goed aan, maar zorg dat deze wel een ronde vorm blijft behouden.
- Maak het steeltje recht.
- Prik een saté prikker in de onderkant van de steel.
- Schilder de bovenkant van de hoed dun in met rode kleurstof en sprenkel er gelijk daarna witte suikerpareltjes op.
- Laat drogen.
Herfstblad:
- Meng 4 kleuren marsepein, geel, bruin, donkergroen en licht groen.
- Maak hiervan dunne slierten.
- Draai deze door elkaar heen en vorm hiervan een bal.
- Maak hiervan weer lange sliert en draai de marsepein weer.
- Meng de kleuren door elkaar maar zorg wel dat ze niet te veel in elkaar doorlopen.
- Rol de marsepein tussen 2 plastic papiertjes dun ong. 2 mm.
- Leg hierop een eikenblad en snij de vorm uit.
- Druk de nerven in de marsepein.
Kastanjes:
- Maak een balletje van witte marsepein.
- Snij hier een kwart uit.
- Spits het kwart op een prikker.
- Plak op de buitenkant groene van marsepein.
- kleur de buitenkant donkergroen.
- Maak van het kwart marsepein bolletje een balletje en verf deze roodbruin.
- Snij het bolletje door de midden en druk deze tegen de holling aan.