Albondigas con salsa

albondigas

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

750 g gehakt ( half om half)
2 middelgrote eieren
150 g wit brood zonder korst
5 el melk
1 el gehakte peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 tl nootmuskaat
1 el bloem

Voor de saus:

1 ui, gesnipperd
2 wortels, 1n kleine stukjes
1/2 rode paprika in stukjes
2 teentjes knoflook
125 ml witte wijn of 150 g tomatenblokjes op sap
125 ml kippenbouillon
plukje saffraan
zout
peper
1 el bloem
laurierblaadje
olijfolie extra vergine

Bereiding van de saus:

 

  • Snij de uien in kleine stukjes.
  • Pers het knoflook.
  • Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin het knoflook en de ui.
  • Snij de paprika en de wortels in kleine stukjes en bak deze 3 min. mee.
  • Schep 1 el bloem door het geheel en bak 1 min. mee.
  • Giet de witte wijn, de bouillon, het plukje saffraan en het laurierblaadje erbij en laat het geheel op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Nu gaan we de balletjes maken:

  • Snij de uien in kleine stukjes.
  • Pers het knoflook.
  • Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin het knoflook en de ui.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Week de broodjes zonder korst in de melk.
  • Meng het gehakt met peterselie, de eieren, het geweekte brood, bloem, nootmuskaat met de aangefruite ui en knoflook.
  • Rol balletjes van het gehakt ter grote van een golfbal.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
  • Schep de balletjes nu bij de saus en laat het geheel 10 min. door pruttelen.

img_3858

Deze balletjes zijn heerlijk als tapas met een stukje brood.
Ook heerlijk met aardappels of pasta
Succes!

albondigas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: