Albondigas con salsa

albondigas

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

750 g gehakt ( half om half)
2 middelgrote eieren
150 g wit brood zonder korst
5 el melk
1 el gehakte peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 tl nootmuskaat
1 el bloem

Voor de saus:

1 ui, gesnipperd
2 wortels, 1n kleine stukjes
1/2 rode paprika in stukjes
2 teentjes knoflook
125 ml witte wijn of 150 g tomatenblokjes op sap
125 ml kippenbouillon
plukje saffraan
zout
peper
1 el bloem
laurierblaadje
olijfolie extra vergine

Bereiding van de saus:

 

  • Snij de uien in kleine stukjes.
  • Pers het knoflook.
  • Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin het knoflook en de ui.
  • Snij de paprika en de wortels in kleine stukjes en bak deze 3 min. mee.
  • Schep 1 el bloem door het geheel en bak 1 min. mee.
  • Giet de witte wijn, de bouillon, het plukje saffraan en het laurierblaadje erbij en laat het geheel op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Nu gaan we de balletjes maken:

  • Snij de uien in kleine stukjes.
  • Pers het knoflook.
  • Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin het knoflook en de ui.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Week de broodjes zonder korst in de melk.
  • Meng het gehakt met peterselie, de eieren, het geweekte brood, bloem, nootmuskaat met de aangefruite ui en knoflook.
  • Rol balletjes van het gehakt ter grote van een golfbal.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
  • Schep de balletjes nu bij de saus en laat het geheel 10 min. door pruttelen.

img_3858

Deze balletjes zijn heerlijk als tapas met een stukje brood.
Ook heerlijk met aardappels of pasta
Succes!

albondigas

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?