Boquerones (Gefrituurde ansjovis in marinade)
Ingrediënten voor 4-5 personen:
1 kg verse ansjovis
6 teentjes knoflook, geperst
1 tl milde paprikapoeder
snufje zout naar smaak
150 ml witte wijn azijn
150 ml water
1 tl komijn poeder
oregano (optioneel)
bloem
olijfolie om te frituren
Bereiding:
- Maak de ansjovis schoon en verwijder de kop ( of vraag gewoon de visboer om het te doen).
- Maak een papje van de knoflook, paprikapoeder, zout, wijnazijn, water, komijn en oregano.
- Marineer hierin de ansjovis.
- Leg de ansjovis met de marinade minstens 2 uur in de koelkast.
- Dep de ansjovis droog.
- Haal de ansjovis door de bloem.
- Frituur de ansjovis krokant in de olijfolie.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Succes!