Boquerones (Gefrituurde ansjovis in marinade)

img_4092Boquerones (Gefrituurde ansjovis in marinade)

Ingrediënten voor 4-5 personen:

1 kg verse ansjovis
6 teentjes knoflook, geperst
1 tl milde paprikapoeder
snufje zout naar smaak
150 ml witte wijn azijn
150 ml water
1 tl komijn poeder
oregano (optioneel)
bloem
olijfolie om te frituren

Bereiding:

    • Maak de ansjovis schoon en verwijder de kop ( of vraag gewoon de visboer om het te doen).
    • Maak een papje van de knoflook, paprikapoeder, zout, wijnazijn, water, komijn en oregano.
    • Marineer hierin de ansjovis.
    • Leg de ansjovis met de marinade minstens 2 uur in de koelkast.
    • Dep de ansjovis droog.
    • Haal de ansjovis door de bloem.
    • Frituur de ansjovis krokant in de olijfolie.
    • Laat uitlekken op keukenpapier.

Succes!

%d bloggers liken dit: