Brocetta chimichurri Andaluz
Ingrediënten:
½ ui, gesnipperd
½ rode paprika, in flinter kleine stukjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl gehakte peterselie
½ theelepel Cayenne peper
½ tl paprika poeder
½ tl gedroogde tijm
½ tl oregano
snufje laurierpoeder
1 chili peper, zaadlijsten verwijderd en in zeer dunne stukjes gesneden
mespuntje zwarte peper
zout
100 ml droge witte wijn
½ sap van een citroen of limoen
Flinke scheut olijf olie.
1 entrecote 200 g
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten door elkaar en laat dit een uurtje tot rust komen.
- Snij de entrecote in dunne plakjes ong. 1 cm en bak deze op hoog vuur even om en om ( alleen dichtschroeien).
- Leg de plakjes entrecote op een stokbroodje en giet hierover een beetje saus.
Succes!