Broodlepeltjes als voorafje

lepels3

Benodigdheden:

10 lepels ( liefst juslepels)
1 ei
10 plakjes hartig taartdeeg ( koopmans)
bloem
olie

Bereiding:

  • Haal de plakjes uit de diepvries. ( niet te lang van te voren, anders worden ze veel te zacht).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smeer de lepels aan de buitenkant in met olie.
  • Bestrooi ze met bloem.
  • Leg een plakje deeg op de bebloemde kant van de lepel.
  • Druk goed aan en snij met een scherp met de zijkanten af.

lepels2

  • Smeer de lepeltjes in met eigeel.
  • Leg ze met de deegkant naar boven in de oven.
  • Bak de lepeltjes ong. 10 min. ( blijf erbij).
  • Zodra de goudgeel zijn haal je de lepeltjes uit de oven en laat je deze afkoelen.
  • Zodra ze afgekoeld zijn, haal je voorzichtig de lepels van elkaar.
  • Smeer nu de binnenkant in met ei.
  • Leg de lepels met de binnenkant naar boven nog 2 minuten in de oven.

lepels1

  • Vul de lepels met een lekker hapje.

Je kunt de lepels een dag van tevoren maken, neem er de tijd voor want het is geen haastklusje.

Succes!

%d bloggers liken dit: