Broodlepeltjes als voorafje

lepels3

Benodigdheden:

10 lepels ( liefst juslepels)
1 ei
10 plakjes hartig taartdeeg ( koopmans)
bloem
olie

Bereiding:

  • Haal de plakjes uit de diepvries. ( niet te lang van te voren, anders worden ze veel te zacht).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smeer de lepels aan de buitenkant in met olie.
  • Bestrooi ze met bloem.
  • Leg een plakje deeg op de bebloemde kant van de lepel.
  • Druk goed aan en snij met een scherp met de zijkanten af.

lepels2

  • Smeer de lepeltjes in met eigeel.
  • Leg ze met de deegkant naar boven in de oven.
  • Bak de lepeltjes ong. 10 min. ( blijf erbij).
  • Zodra de goudgeel zijn haal je de lepeltjes uit de oven en laat je deze afkoelen.
  • Zodra ze afgekoeld zijn, haal je voorzichtig de lepels van elkaar.
  • Smeer nu de binnenkant in met ei.
  • Leg de lepels met de binnenkant naar boven nog 2 minuten in de oven.

lepels1

  • Vul de lepels met een lekker hapje.

Je kunt de lepels een dag van tevoren maken, neem er de tijd voor want het is geen haastklusje.

Succes!

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?