Crostini’s met biefstuk en champignonvariatie
Ingrediënten:
Voor 16 crostini’s
16 sneetjes stokbrood
250 g. biefstuk
1 ui
150 g gemengde champignon
50 g spekreepjes
1 teen knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Leg de biefstuk een uurtje voor bereiden uit de koelkast.
- Een pan zonder olie goed heet laten worden dan pas de olie erin.
- Bak de biefstuk aan beide kanten ong. 3 minuten.
- Houd de biefstuk in beweging door de biefstuk over de pan te bewegen. ( gebruik spatel geen vork).
- Haal de biefstuk uit de pan en breng op smaak met peper en zout.
- Laat de biefstuk onder aluminiumfolie rusten.
- Leg de stokbroodjes onder de gril en laat ze goudbruin worden.
- In het vet van de pan bak je de spekjes ongeveer 4 minuten.
- Voeg dan de gesneden champignons, geperste knoflookteen en gesnipperd uitje toe.
- Bak nog een paar minuten door.
- Snijd de biefstuk op de draad in kleine plakjes.
- Leg de crostini’s op een bord en leg hier de plakjes biefstuk op.
- Dan het champignon mengsel.
- beetje peper en evt. zout.
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.
Succes!