De echte Spaanse chorizo

chorizo
Originele Spaanse chorizo worst

Ingrediënten:

1 k schouderham, zonder bot. Met vet want het vet percentage van schouderham is net voldoende
40 g paprika poeder, mild, spicy, gerookt ( mijn favo is de gerookte Spaanse paprikapoeder Al -Andalus van Jonnie Boer)
2 knoflooktenen, geperst
20 g zout
schoongemaakte darm, deze kan je halen bij de slager.
slagers touw

Bereiding:

    • Snij de schouderham in superkleine stukjes of gebruik een gehaktmolen ( geen blender).
    • Kneed de paprikapoeder, knoflook en de zout door het gehakt.
    • Indien nodig voeg een beetje water toe om het geheel iets smeuïger te maken.
    • Leg het gehakt in een kom en dek deze af met plastic.
    • Zet het gehakt 48 uur in de koelkast.
    • Nu kan ik mij voorstellen dat niet iedereen een gehakt molen heeft met een mondje om de darm op te draaien, dus even de huis en tuin manier:
    • Leg de darm in lauw water.
    • Neem een buisje met een doorsnee van ong. 2 cm.
    • Knip een gaatje in een spuitzak die iets kleiner is als de doorsnee van 2 cm.
    • Druk het buisje door de spuitzak en plak tape deze vast.

img_3943

    • Vul de spuitzak met het gehakt.

img_3941

    • Rol de darm voorzichtig om het buisje ( laat 3 cm over).
    • Druk nu het gehakt 1 cm in de darm en leg met het slagerstouw een knoop aan het eind.
    • Druk nu de rest van het gehakt in de darm.
    • Knoop de darm vast met het uiteinde van het slagerstouw.

img_3946

    • De worsten kan je drogen, maar ook bewaren in de koelkast (1 week). In de vriezer 3 maand.

Succes!

img_3954

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: