Een Italiaanse tompouce met Talleggio en Serranoham

italiaanse tompouce
Een Italiaanse tompouce met Talleggio en Serranoham
Voor 4 personen.

Ingrediënten:

4 plakjes Serranoham
klein zakje rucola sla
4 plakken bladerdeeg, half ontdooid
1 ei, geklutst
1 el sesamzaadjes
180 g Talleggio evt. brie, camembert
balsamico siroop: (is evt. ook kant en klaar kleine flesjes balsamico glazuur 50 ml.

Ingrediënten voor de balsamico siroop:

1 kopje balsamico azijn
2 el bruine suiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 C
  • Snij de plakjes bladerdeeg precies door het midden.
  • Smeer 1 kant in met eigeel en besprenkel met sesamzaadjes.
  • Bak het bladerdeeg in 15 minuten op een keukenpapiertje goudbruin.
  • COMBI-STOOMOVEN 200 C/ weinig vocht/14 minuten
  • Snij ondertussen de Talleggio in 8 plakken

Maak het balsamico siroopje:

  • Giet de balsamico in een steelpannetje en voeg de bruine suiker toe.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag en laat voor de helft inkoken.
  • Laat de saus afkoelen.

Serveren:

  • Leg een paar blaadjes rucola op de onderste helft van het bladerdeeg.
  • Leg hierop 2 plakken Talleggio.
  • Op de Talleggio leg je een plak Serranoham.
  • Over de Serrano ham giet je een scheutje balsamico siroop.
  • Dek af met het dekseltje met de sesamzaadjes.

 

Succes!

%d bloggers liken dit: