Een Italiaanse tompouce met Talleggio en Serranoham
Voor 4 personen.
Ingrediënten:
4 plakjes Serranoham
klein zakje rucola sla
4 plakken bladerdeeg, half ontdooid
1 ei, geklutst
1 el sesamzaadjes
180 g Talleggio evt. brie, camembert
balsamico siroop: (is evt. ook kant en klaar kleine flesjes balsamico glazuur 50 ml.
Ingrediënten voor de balsamico siroop:
1 kopje balsamico azijn
2 el bruine suiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210 C
- Snij de plakjes bladerdeeg precies door het midden.
- Smeer 1 kant in met eigeel en besprenkel met sesamzaadjes.
- Bak het bladerdeeg in 15 minuten op een keukenpapiertje goudbruin.
- COMBI-STOOMOVEN 200 C/ weinig vocht/14 minuten
- Snij ondertussen de Talleggio in 8 plakken
Maak het balsamico siroopje:
- Giet de balsamico in een steelpannetje en voeg de bruine suiker toe.
- Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag en laat voor de helft inkoken.
- Laat de saus afkoelen.
Serveren:
- Leg een paar blaadjes rucola op de onderste helft van het bladerdeeg.
- Leg hierop 2 plakken Talleggio.
- Op de Talleggio leg je een plak Serranoham.
- Over de Serrano ham giet je een scheutje balsamico siroop.
- Dek af met het dekseltje met de sesamzaadjes.
Succes!