Eierbal met gehakt

eier1

Eierballen

Ingrediënten
voor 4 eieren

1 verse hamburger van ong. 100 g
2 eitjes geklutst
paneermeel
4 gekookte eieren
bloem
gehakte peterselie
frituurolie

image

Bereiding:

  • Kook 4 eieren in ongeveer 4 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken en giet ze af.
  • Tussen 2 plasticzakjes rol je de hamburger zo dun mogelijk ( 2 mm).

plat

  • Rol de eieren door de bloem voor de hechting.

bal in meel

  • Snijd de plak gehakt in 4 delen en rol deze voorzichtig om een eitje.

image
Maak er een mooie bal van.
image

  • Rol de eieren door de geklutste eitjes.

image

  • Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de paneermeel.
  • Rol de eieren door de paneermeel met gehakte peterselie.

image

  • Rol de eieren nogmaals door de geklutste eieren.
  • Wederom door de paneermeel.
  • Frituur de ballen 4/5 minuten op 180 C

Succes!

ei

%d bloggers liken dit: