Gehaktkrans

vrijmibokrans

Gehaktkrans

Ingrediënten:

500 g gehakt
½  rode ui
1 worteltje
½  rode paprika
1  teentje knoflook
1 tl worcestersaus
1/2 el mosterd
half blikje tomatenpuree (35 g)
4 eetlepels paneermeel of panko
2 eieren
gesneden verse basilicum
gesneden bieslook
zout en peper
1 rol verse bladerdeeg

brood voorb

 

Bereiding:

  • Snipper de ui
  • Snijd de worteltjes klein
  • Snijd de paprika in stukjes
  • Pers de knoflook.
  • Flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is.

image

  • Voeg nu de worcestersaus en de tomatenpuree toe.
  • Bak nog 1 minuut door.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Gehakt in een kom en voeg de ( afgekoelde) groenten, mosterd, paneermeel, basilicum bieslook en 1 ei toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 210C
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Snijd het bladerdeeg tot ong. de helft in dwars streepjes. ( 1 cm).

gehaktrol4

  • Kluts een eitje en smeer het deeg in.
  • Maak een worst van het gehakt zo breed als het deeg.
  • Leg de worst aan de bovenkant van het deeg en begin te rollen.

gehaktrol6

  • Maak een mooi krans van de rol, je zult zien dat de kerven open gaan staan.
  • Smeer nu alleen de kerven in met ei.

IMG_1865

  • Bak de krans op bakpapier ong. 25 minuten af in de oven.

Succes!

gehaktrol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: