Gamba marinade variaties

garnalen

Gamba’s met knoflook en peterselie

Ingrediënten

1000 g ongepelde gamba’s
8 el olijfolie
3 teentjes knoflook uit de knijper
2 el fijngeknipte peterselie
1 el vers citroen- of limoensap
1 el cajunkruiden
peper

De gamba’s minstens 30 minuten in bovenstaand mengsel marineren.

Knoflook gamba’s

Ingrediënten

1000 g ongepelde gamba’s
4 teentjes knoflook uit de knijper
2 tl verse gember wortel
8 el olijfolie

De gamba’s minstens 30 minuten in bovenstaand mengsel marineren.

Oosterse gamba’s

Ingrediënten

1000 g ongepelde gamba’s
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook uit de knijper
3 kemirnoten
2 tl verse gember wortel
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl Laos
Sap van 1 limoen
1 tl ketjap asin

De gamba’s minstens 30 minuten in bovenstaand mengsel marineren.

Beetje pittige gamba’s

Ingrediënten

1000 g ongepelde gamba’s
4 teentjes knoflook uit de knijper
3 kemirnoten
100 ml chilisaus
3 el worcestersaus
Snufje zout
1 tl tabasco
De gamba’s minstens 30 minuten in bovenstaand mengsel marineren.

1 reactie

  1. Pingback: Gamba de Palamós |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: