Gamba’s met knoflook en peterselie
Ingrediënten
1000 g ongepelde gamba’s
8 el olijfolie
3 teentjes knoflook uit de knijper
2 el fijngeknipte peterselie
1 el vers citroen- of limoensap
1 el cajunkruiden
peper
De gamba’s minstens 30 minuten in bovenstaand mengsel marineren.
Knoflook gamba’s
Ingrediënten
1000 g ongepelde gamba’s
4 teentjes knoflook uit de knijper
2 tl verse gember wortel
8 el olijfolie
De gamba’s minstens 30 minuten in bovenstaand mengsel marineren.
Oosterse gamba’s
Ingrediënten
1000 g ongepelde gamba’s
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook uit de knijper
3 kemirnoten
2 tl verse gember wortel
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl Laos
Sap van 1 limoen
1 tl ketjap asin
De gamba’s minstens 30 minuten in bovenstaand mengsel marineren.
Beetje pittige gamba’s
Ingrediënten
1000 g ongepelde gamba’s
4 teentjes knoflook uit de knijper
3 kemirnoten
100 ml chilisaus
3 el worcestersaus
Snufje zout
1 tl tabasco
De gamba’s minstens 30 minuten in bovenstaand mengsel marineren.