Gebakken camembert met cranberry compote

img_4372Ingrediënten

340 g cranberry’s
1 grote sinaasappel
100 g bruine suiker
100 ml calvados
100 ml water
1 kaneelstokje
3 steranijs
1 kardemom peul
150 g camembert
bloem
paneermeel
1 ei
handje walnoten
zakje veldsla

img_4339

Bereiding compote

  • Was de bessen
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil.
  • Pers de sinaasappel uit en voeg hier de calvados en de bruine suiker toe.
  • Breng aan de kook met de bessen, de sinaasappelrasp, kaneelstokje, steranijs en de kardemompeul.

img_4340

  • Zodra het geheel kookt zet je het gas laag en laat het geheel door pruttelen.
  • Als alle bessen zijn opengebarsten is de compote klaar.
  • Laat de compote afkoelen.

Camembert bakken:

  • Gebruik je 1 grote camembert, snij deze dan in 4 stukken.
  • Wentel de kaas eerst door de bloem en daarna door het ei.
  • Vervolgens wentel je de kaas door de paneermeel.
  • Zorg dat het paneermeel het hele kaasje bedekt.
  • Bak de kaasjes goudbruin.
  • leg een kaasje op een bedje van veldsla met een flinke schep compote erbovenop.
  • Besprenkel het geheel met walnoten.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?