Ingrediënten
340 g cranberry’s
1 grote sinaasappel
100 g bruine suiker
100 ml calvados
100 ml water
1 kaneelstokje
3 steranijs
1 kardemom peul
150 g camembert
bloem
paneermeel
1 ei
handje walnoten
zakje veldsla
Bereiding compote
- Was de bessen
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil.
- Pers de sinaasappel uit en voeg hier de calvados en de bruine suiker toe.
- Breng aan de kook met de bessen, de sinaasappelrasp, kaneelstokje, steranijs en de kardemompeul.
- Zodra het geheel kookt zet je het gas laag en laat het geheel door pruttelen.
- Als alle bessen zijn opengebarsten is de compote klaar.
- Laat de compote afkoelen.
Camembert bakken:
- Gebruik je 1 grote camembert, snij deze dan in 4 stukken.
- Wentel de kaas eerst door de bloem en daarna door het ei.
- Vervolgens wentel je de kaas door de paneermeel.
- Zorg dat het paneermeel het hele kaasje bedekt.
- Bak de kaasjes goudbruin.
- leg een kaasje op een bedje van veldsla met een flinke schep compote erbovenop.
- Besprenkel het geheel met walnoten.
Succes!