Gebakken camembert met cranberry compote

img_4372Ingrediënten

340 g cranberry’s
1 grote sinaasappel
100 g bruine suiker
100 ml calvados
100 ml water
1 kaneelstokje
3 steranijs
1 kardemom peul
150 g camembert
bloem
paneermeel
1 ei
handje walnoten
zakje veldsla

img_4339

Bereiding compote

  • Was de bessen
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil.
  • Pers de sinaasappel uit en voeg hier de calvados en de bruine suiker toe.
  • Breng aan de kook met de bessen, de sinaasappelrasp, kaneelstokje, steranijs en de kardemompeul.

img_4340

  • Zodra het geheel kookt zet je het gas laag en laat het geheel door pruttelen.
  • Als alle bessen zijn opengebarsten is de compote klaar.
  • Laat de compote afkoelen.

Camembert bakken:

  • Gebruik je 1 grote camembert, snij deze dan in 4 stukken.
  • Wentel de kaas eerst door de bloem en daarna door het ei.
  • Vervolgens wentel je de kaas door de paneermeel.
  • Zorg dat het paneermeel het hele kaasje bedekt.
  • Bak de kaasjes goudbruin.
  • leg een kaasje op een bedje van veldsla met een flinke schep compote erbovenop.
  • Besprenkel het geheel met walnoten.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: