Gefrituurde gehaktballen met cheddar kaas in een jasje van ui

gehaktbollen2
Ingrediënten voor 6/8  ballen:

3 grote zoete uien
500 g  gehakt (liefst half-om-half)
paar takjes peterselie, fijn gesneden
1 ei
zout en peper
1 eetlepel mosterd
snufje nootmuskaat
3 beschuiten of 6 el paneermeel
boter
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
1 el mosterd
3 el honing
2 knoflooktenen, uit de pers
1 pakje cheddar kaas

Voor de korst:

2 eieren
paneermeel of Panko
olie om in te frituren

Bereiding:

  • Haal de schil van de uien.

img_4523

  • Haal de cheddar kaas uit het plastic en stapel alle 10 op.
  • Snij van de cheddar kaas blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm.
  • Snij aan de bovenkant en aan de onderkant de einden eraf.
  • Snij de uien tot het midden door en pel voorzichtig van alle 3 uien de buitenste 3 lagen eraf.
  • Snipper van de overgebleven uien 2 in kleine stukjes.
  • Meng het gehakt met de peterselie, ei, mosterd, nootmuskaat, ketjap, ketchup, honing en knoflook.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Laat het gehakt even rusten.
  • Vul de ui voor de helft op met gehakt.
  • Druk een blokje kaas in het gehakt.
  • Vul de ui met een laag gehakt.

img_4524  img_4525

  • Zet 3 schalen klaar, 1 met 2 geklopte eitjes, 1 met bloem en de ander met paneermeel
  • Wentel de ui met gehakt door de bloem.
  • Daarna door de ei.
  • Daarna door de paneermeel.

img_4526

  • Frituur de gehaktballen tot ze goudgeel zijn.

Lekker met pindasaus…. yummie

Succes!

img_4528

%d bloggers liken dit: