Ingrediënten voor 6/8 ballen:
3 grote zoete uien
500 g gehakt (liefst half-om-half)
paar takjes peterselie, fijn gesneden
1 ei
zout en peper
1 eetlepel mosterd
snufje nootmuskaat
3 beschuiten of 6 el paneermeel
boter
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
1 el mosterd
3 el honing
2 knoflooktenen, uit de pers
1 pakje cheddar kaas
Voor de korst:
2 eieren
paneermeel of Panko
olie om in te frituren
Bereiding:
- Haal de schil van de uien.
- Haal de cheddar kaas uit het plastic en stapel alle 10 op.
- Snij van de cheddar kaas blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm.
- Snij aan de bovenkant en aan de onderkant de einden eraf.
- Snij de uien tot het midden door en pel voorzichtig van alle 3 uien de buitenste 3 lagen eraf.
- Snipper van de overgebleven uien 2 in kleine stukjes.
- Meng het gehakt met de peterselie, ei, mosterd, nootmuskaat, ketjap, ketchup, honing en knoflook.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Laat het gehakt even rusten.
- Vul de ui voor de helft op met gehakt.
- Druk een blokje kaas in het gehakt.
- Vul de ui met een laag gehakt.
- Zet 3 schalen klaar, 1 met 2 geklopte eitjes, 1 met bloem en de ander met paneermeel
- Wentel de ui met gehakt door de bloem.
- Daarna door de ei.
- Daarna door de paneermeel.
- Frituur de gehaktballen tot ze goudgeel zijn.
Lekker met pindasaus…. yummie
Succes!