Gehakt sushi met kaas
15 stuks
Ingrediënten:
350 g rundergehakt
½ rode ui
1 worteltje
½ rode (punt)paprika
2 teentjes knoflook
1 tl worcestersaus·
½ el mosterd
25 ml bbq saus
4 el paneermeel/panko
2 eieren
paar blaadjes gesneden verse basilicum
2 gesneden lente-ui
3 plakken jonge kaas
150 g gerookte katenspek (in plakken)
1 el calvados
zout
peper
Bereiding:
- Snipper de ui
- Snijd de worteltjes klein
- Snijd de paprika in kleine stukjes
- Pers de knoflook.
- Flinke scheut olijfolie in de pan.
- Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is en de worteltjes zacht.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat het geheel afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Gehakt in een kom en voeg het paneermeel, 1 ei, basilicum, worcestersaus, basilicum, bbq saus, calvados en de lente-ui ringetjes toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal nu ¼ deel uit de kom en meng deze met de afgekoelde groenten.
- Nu de schalen gehakt even laten rusten in de koelkast.
- Haal 3 plakken kaas uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Neem een dik stuk plastic ( bv boterhamzakje) en leg hier 1 plakje kaas op.
- Neem 1/3 van het gehakt met groenten en rol deze in de kaas.
- Leg wederom een half uurtje in de koelkast.
- Rol het gehakt zonder groenten tussen plastic dun ( 5mm).
- Leg hierop een rolletje kaas met gehakt en rol d.m.v. het plastic de rol dicht.
- Zijkanten dichtmaken door het gehakt naar elkaar toe te drukken.
- Smeer het gerookte katenspek aan 1 kant in met een geklutst eitje en bekleed de rollen.
- Bak de rollen even aan in de pan voor bruin korstje.
- Leg de rollen in een vuurvaste schaal en zet ong. 20 minuten in de oven. ( kerntemperatuur 72 °C)
- Af laten koelen en in plakjes snijden.
Succes!