Gehakt sushi met kaas

sushi1

Gehakt sushi met kaas
15 stuks

Ingrediënten:

350 g rundergehakt
½ rode ui
1 worteltje
½ rode (punt)paprika
2 teentjes knoflook
1 tl worcestersaus·
½ el mosterd
25 ml bbq saus
4 el paneermeel/panko
2 eieren
paar blaadjes gesneden verse basilicum
2 gesneden lente-ui
3 plakken jonge kaas
150 g gerookte katenspek (in plakken)
1 el calvados
zout
peper

image

Bereiding:

  • Snipper de ui
  • Snijd de worteltjes klein
  • Snijd de paprika in kleine stukjes
  • Pers de knoflook.
  • Flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is en de worteltjes zacht.
  • Breng op smaak met peper en zout.

image

  • Laat het geheel afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Gehakt in een kom en voeg het paneermeel, 1 ei, basilicum, worcestersaus, basilicum, bbq saus, calvados en de lente-ui ringetjes toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal nu ¼ deel uit de kom en meng deze met de afgekoelde groenten.

image

  • Nu de schalen gehakt even laten rusten in de koelkast.
  • Haal 3 plakken kaas uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Neem een dik stuk plastic ( bv boterhamzakje) en leg hier 1 plakje kaas op.
  • Neem 1/3 van het gehakt met groenten en rol deze in de kaas.

image

  • Leg wederom een half uurtje in de koelkast.
  • Rol het gehakt zonder groenten tussen plastic dun ( 5mm).
  • Leg hierop een rolletje kaas met gehakt en rol d.m.v. het plastic de rol dicht.

image

  • Zijkanten dichtmaken door het gehakt naar elkaar toe te drukken.

image

  • Smeer het gerookte katenspek aan 1 kant in met een geklutst eitje en bekleed de rollen.

image

  • Bak de rollen even aan in de pan voor bruin korstje.

image

  • Leg de rollen in een vuurvaste schaal en zet ong. 20 minuten in de oven. ( kerntemperatuur 72 °C)
  • Af laten koelen en in plakjes snijden.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?