Gehaktbrood ‘Allegaartje’

gehaktbrood allegaatje2

Gehaktbrood ‘Állegaartje’

Ingrediënten:
voor 10 dikke plakken

1 k mager rundergehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
2 eieren
10 el panko of paneermeel
2 el komijn
2 el sojasaus
2 el ketjap manis
4 kleine worteltjes
snufje nootmuskaat
peper
zout
1 rode puntpaprika
200 g buikspek ( vleeswaren)
1 blikje tomatenpuree 70 g
bosje lente ui
bakblik

Bereiding:

  • Snipper de ui.
  • Snijd de worteltjes klein.
  • Verwijder de zaadlijst uit de puntpaprika en snijd deze in ringen.
  • Verwijder de zaadlijst uit de peper en snijd deze fijn.
  • Pers het knoflook.
  • Snij de lente uitjes in ringen.
  • Flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Bak de paprika, het uitje, het pepertje en het knoflook 5 min.
  • Voeg de lente ui ringen toe.
  • Bak deze 2 minuten mee.Voeg nu de tomatenpuree, de sojasaus, de ketjap en de komijn toe.Bak nog 1 minuut door.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 190 °
  • Gehakt in een kom en voeg het mengsel samen met de panko en de 2 eieren toe.
  • Goed door kneden.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Vet het bakblik in.
  • Bekleed het bakblik met het buikspek.

bakblik

  • Begin in het midden zodat de helft van het buikspek over de rand hangt.
  • Druk nu het gehaktmengsel in het bakblik.

bakblik2

  • Bedek het gehakt met het overhangend buikspek.

bakblik3

  • Bak het gehaktbrood 50 minuten 190 °C. onderin de oven.
  • Gebruik je een vlees thermometer dan is het brood klaar als de kern 69°C aangeeft.

bakblik4

STOOMOVEN: 25% stoom/ 50 min. 190 °C./ kerntemp. 69°C/ onderin de oven.

Tip: gehaktbrood is koud ook erg lekker.

Succes!

gehaktbrood allegaatje2

%d bloggers liken dit: